Accesorii Motorola Defy

N-am să-i înteleg niciodată pe cei care işi cumpară un telefon / smartphone relative scump – Motorola Defy de exemplu – şi apoi caută accesorii cât mai ieftine cu toate că se pot gasi accesorii originale la preturi relativ ok. Apelând la accesorii necertificate de producător, cei care aleg să folosească tot felul de dispozitive noname, se expun unor riscuri, mai mici sau mai mari.

După achizitionarea telefonului am ales să-mi comand un suport pentru maşină, original, care a venit împreună cu un încărcător auto – tot original. Consider că a fost o achiziţie ok pentru că la aprox. 150 de lei am obţinut două accesorii originale, certificate de Motorola. Dacă alegeam accesorii noname ieşeam mai ieftin dar poate nu dormeam la fel de liniştit noaptea.

           suport pt. masina original Motorola Defy               incarcator auto original Motorola Defy

Bineînţeles că există şi accesorii – ex. casca cu fir sau casca bluetoot  –  de foarte bună calitate chiar dacă nu scrie Motorola pe ele. Pentru cei care ascultă posturi de radio sau muzică, o cască de bună calitate e utilă şi necesară.    

Să vedem ce alte accesorii mai sânt necesare sau ce alte accesorii mai putem folosi la telefonul nostru pentru al putea utiliza în condiţii cât mai bune şi pentru ai asigura o durată de viaţă optimă  (asta dacă am trecut de faza cu schimbatul telefoanelor în funcţie de cum bate vântul modei) .

–         O folie de protecţie pentru ecran, chiar dacă Motorola Defy are ecran din sticlă Gorilla Glass, renumită pentru rezistentă nu strică să o protejăm cu o folie – sânt foarte multe tipuri, de folii pentru ecran, disponibile pe piaţa de profil, unele mai bune, altele bune doar din punct de vedere al preţului … şi aici e bine să ne orientăm spre mărci de prestigiu, cu tradiţie în domeniu şi să nu ne zgârcim la bani pentru că o folie de proastă calitate mai mult ne va enerva şi oricum o vom schimba repede cu alta mai bună ( alţi bani, altă distracţie). Eu am ales o folie Vikuiti ADQC27.

–         O husă sau carcasă – având ecranul protejat cu o folie de bună calitate nu este neapărat necesară husa / carcasa – şi la huse sânt multe variante, de la cele simple din material textil la cele din piele sau piele ecologică. Se găsesc şi diverse carcase din silicon sau TPU (Thermoplastic Polyurethane) care îmbracă doar partea din spate şi lateralele aparatului sau huse, de tipul celor prezentate în ultimile două fotografii de la finalul acestui articol,  huse care asigură protecţie maximă telefonului şi sânt dotate cu clip pentru a putea ataşa telefonul la curea.  foto 1 = carcasa TPU, foto 2 = carcasa silicon, foto 3 = husa piele-protectie maxima, foto 4 = husa piele cu clip pentru prindere la curea.  

 1 carcasa pt. Motorola Defy din Thermoplastic Polyuretane        2 carcasa din silicon transparent pt. Motorola Defy         3 husa pentru Defy din piele        4 clip pentru atasare la curea

Latest Comments

  1. Gabriel Ursan 29 august 2011
  2. Petre 30 august 2011