Airsoft -ul este un fel de joacă de-a războiul, practicată nu de copii ci de „oamenii mari :). După cum am scris şi în titlu, airsoft este o replică neletală a războiului pentru că foloseşte aproape toate ingredientele acţiunilor de război: arme (care sunt replici ale unor arme reale dar trag cu bile de plastic de 6 sau 8 mm.), echipamente de protecţie şi de camuflare, tehnici şi strategii care imită/simulează activităţile militare reale (MilSim).
În România Airsoft -ul a devenit disciplină sportivă recunoscută oficial încă din anul 2010, iar la ora actuală sunt mulţi practicanţi de airsoft. Pe la începuturile practicării airsoft-ului era destul de dificil să găseşti replici de mitraliere de mici dimensiuni, replici ale unor puşti de asalt sau pistoale cu gaz, electrice sau CO2, echipament tactic sau gaz airsoft. Acum, la doar un click distanta, se află Airsoft6, un magazin online în care se găseste cam tot ce îşi doreşte un pasionat de airsoft.
Pe blog am o categorie care se numeşte „FieldTarget” unde scriu din când în când despre pasiunea mea pentru tirul cu arme cu aer comprimat, aşa că nu aveam cum să ratez airsoft -ul pentru că e vorba tot de arme (chiar dacă sunt replici oarecum inofensive), aşa că în vară am fost pe un teren forestier, ca să văd un eveniment de tip MilSim , numit „Mercenaries War”, eveniment organizat de Clubul Sportiv de Airsoft D.T.M. Reşiţa (Divizia Tactică de Mercenari), eveniment la care au participat aproximativ 60 de pasionaţi de airsoft din Deva, Timişoara, Oţelu Roşu şi bineînţeles gazdele din Reşiţa.
După cum au declarat unii dintre participanţii la acest război al mercenarilor, AirSoft-ul reprezintă pentru ei o modalitate de a se rupe de rutina zilnică de la birou, de a petrece timp în natură şi în compania prietenilor.
Am fost plăcut impresionat de atenţia cu care fiecare participant şi-a pregătit participarea la acel eveniment începând de la replicile airsoft ale fiecăruia, la rezerva de muniţie (bile airsoft), echipamentul tactic şi de camuflaj, baterii de rezervă şi multe alte accesorii airsoft. O să puteţi vedea, în cele câteva imagini de la finalul acestui articol, cam cum au fost echipaţi participanţii de la „Mercenaries War”, cu geci şi pantaloni airsoft, cu veste tactice, cu echipamente de protecţie … etc. pe care le poate găsi orice doritor şi pe site-ul airsoft6.
Foarte tare! Eu mai mult decât paintball nu am încercat, dar sună fain. Aici la airsoft, e vreun detector pe armuri, sau de unde știe „jocul” că cineva e lovit? Fiecare recunoaște de dragul fair-play-ului?
Din cate stiu eu sunt doar detectoare de tip fair-play
Interesant, si eu m-am rezumat doar la paintball pana acum, dar airsoft suna si mai bine 🙂