Micul alpinist

ROCCO - un Jack Russell Terrier

După cum aţi mai putut vedea aici pe blog, Jack Russell Terrierul meu, pe nume  Rocco, este un mic alpinist aşa că Duminică i-am oferit posibilitatea să-şi mai adauge căteva reuşite la palmares.

Am fost din nou pe muntele Semenic şi pentru că de Sf. Ilie Rocco a „cucerit” vârful Semenic (1445 m), de această dată am atacat  împreună vârfurile Piatra Goznei (1.447 m) şi Piatra Nedeii (1439m). Cu toate că temperatura ambiantă a fost placută  (28 de grade celsius) atmonsfera a fost pâcloasă şi fotografiile nu sînt prea clare.

Acum să nu creadă cineva că în Munţii Semenic, cele trei vârfuri necesită abilităţi de căţărător sau echipament special de escaladă. Cu puţina îndemânare, două din cele trei vărfuri pot fi atinse chiar şi cu un autoturism neechipat special iar parcarea de sub vârful Piatra Goznei  este amplasată la aproximativ 50-100 de metri de pisc.  Nu degeaba aceste vărfuri se numesc Piatra Goznei, Nedeia sau Piatra Nedeii pentru că aşa şi arată,  adică un grup mai mic sau mai mare de pietre care parcă răsar din pământ.

Pe vârful Semenic şi pe vârful Piatra Goznei pe lângă stâncile/pietrele naturale, există si o mică bornă de beton care cred că marchează locul de pe care a fost măsurată înălţimea. Pe vârful Piatra Nedeii această bornă am găsit-o răsturnată la câţiva metrii de vârf.

„Legendele urbane” spun că de pe vârful Nedeia, în zilele cu vizibilitate bună se poate vedea Dunărea dar eu de câte ori am ajuns pe acolo n-am avut parte de vizibilitate prea bună aşa că nu pot confirma „legenda”.

La întoarcerea de pe muntele Semenic am făcut o incursiune pe dealurile din jurul localităţii Văliug unde am găsit o zonă plină de mure, aşa că am ocazia să vă ofer, măcar virtual, să gustaţi din bunătăţile pe care ni le dăruieşte natura.

Mure pe dealurile Valiugului

 

Latest Comments

  1. Zek 27 august 2012
  2. albinuta veninoasa 27 august 2012
  3. Mortu 28 august 2012
  4. Softcom 30 august 2012
  5. Laurentiu 3 septembrie 2012
  6. SPH 18 octombrie 2013
  7. nicu 3 martie 2014

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.