Pentru un somn linistitor ai nevoie de o saltea pe masura

Am ajuns la concluzia ca somnul de care beneficiem in ziua de astazi nu este niciodata suficient sau cel putin pentru mine nu este suficient. Dar daca si tu esti in aceasta situatie si nu reusesti sa dormi cel putin 6 ore pe noapte atunci cu siguranta ai nevoie de o saltea cat mai calitativa.

Avand in vedere cat de multe modele de saltele regasim pe piata si cum toate promit ca sunt de cea mai buna calitate decizia noastra devine din ce in ce mai grea.

La ce trebuie sa fii atent atunci cand cumperi o saltea?

In primul rand trebuie sa fii atent la duritatea si la zonele de confort pe care aceasta le are. O saltea buna nu trebuie sa fie nici prea tare, insa nici prea moale. Daca este mult prea tare poate aduce dupa sine dureri de spate foarte mari, acelasi lucru se poate intampla si daca salteaua este prea moale. Straturile de confort sunt acele straturi de spuma care se regasesc peste arcurile saltele, cu cat sunt mai generoase cu atat salteaua va fi mai confortabila, dar aveti grija sa nu fie nici prea multe straturi de confort, nu trebuie sa exageram in acest sens.

In al doile rand trebuie sa fiti atent ca salteua sa fie tratata impotriva microorganismelor si a bacteriilor. Acest lucru va protejeaza sanatatea in timp si va scapa de posibilele alergii ce pot aparea in timp. Dar chiar daca salteaua este tratata impotriva lor nu uitati ca trebuie sa aerisiti camera in fiecare dimineata macar pentru cateva minute. De asemenea nu uitati sa o intoarceti de pe o parte pe cealalta o data sau de doua ori pe an si o data la 2 – 3 luni sa o rotiti astfel in cat partea unde ne sprijinim capul sa devina partea unde o sa ne sprijinim picioarele.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.