Deficit de forta de munca

Ultimele studii referitoare la forta de munca din tara noastra sunt ingrijoratoare. In multe dintre satele romanesti nu au ramas acasa decat bunicii si nepotii de care au grija. Ceilalti care sunt buni de munca lucreaza deja in strainatate.

Suntem pe locul al doilea in lume, dupa Japonia, la deficitul fortei de munca din cauza migrarii acesteia in cautarea unor salarii mai mari si a bonusurilor. Conform cercetarilor, cand deficitul de forta de munca dintr-o tara este mare, cei ramasi in tara respectiva pretind salarii foarte mari, in timp ce forta de munca strainatate este mult mai eficienta.

Distribuirea circulara a fortei de munca pe glob este un fenomen economic actual, generat de globalizare. Legea suprema a economiei contemporane este urmatoarea: daca forta de munca a unei tari migreaza in masa, tara respectiva trebuie neaparat sa apeleze la firme care recruteaza forta de munca din Asia, sa suplineasca deficitul.

Ca sa ajute economia nationala, firma Jordanriver.eu cu ajutorul partenerilor sai internationali din strainatate aduce forta de munca in Romania la cerere. Procesul de recrutare este minutios din dorinta de a aduce aici cei mai buni muncitori, dar si oameni de calitate superioara: harnici, morali, generosi si devotati.

Antreprenorii din Romania care au nevoie de brate de munca trebuie sa depuna cererea cu 3 luni inainte de demararea afacerii, ca muncitorii sa soseasca la timp in tara. Exista centre de testare profesionala si psihologica in tara de origine a celor care aplica pentru un post, dar angajatorul ii poate testa personal prin internet sau se deplaseaza la fata locului. De asemenea firmele analizeaza cu atentie si dosarele personale ale candidatilor, fiind eliminati cei care au comis diferite infractiuni.

De pilda, fermierul care are o livada de prune care se coc in septembrie, va completa formularul de recrutare de forta de munca la sfarsitul lui mai- inceputul lui iunie. Primul lucru pe care trebuie sa il faca angajatul este sa completeze formularul online in care sa descrie detaliat posturile disponibile, descrierea acestora, oportunitatile salariatilor si indatoririle lor.

Dupa contactarea de catre furnizorii de forta de munca din strainatate el decide ce doreste sa faca. Se poate implica in recrutare, mergand in tara respectiva si testand personal viitorii angajati, recurge la testarea online sau lasa firmelor partenere sa se ocupe de asta.

Dupa trierea salariatilor, tot firmele se ocupa de toata documentatia care are in vedere: intrarea in Romania si obtinerea vizei de sedere ca si obtinerea vizei de munca. Mai departe, fiecare dintre parti trebuie sa respecte prevederile contractului colectiv de munca si sa isi uneasca fortele pentru a obtine succesul.

In concluzie, cei care raman aici trebuie sa lupte pentru prosperitatea din acesta tara de dragul nepotilor sacrificati in numele unui castig mai mare. Acesti nepoti care cresc departe de dragostea parintilor merita o tara infloritoare, iar pentru asta sa aducem oameni disponibili sa lucreze aici, chiar de la capatul lumii. Schimburile profesionale sunt completate adesea de prietenia dintre popoare fiind urmate de schimburi culturale.

Interactiunea dintre oamenii de nationalitati diferite duc de multe ori la inlocuirea mentalitatilor paguboase cu idei sanatoase.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.