Puritatea sunetului

noul laptop de la AssusO amintire dragă despre sunet, despre puritatea sunetului … greu de ales pentru că sânt multe amintiri plăcute care au în componeţa lor şi sunete care m-au facut să vibrez dar cred că încă de la prima etapă o sa fiu pe lângă cerinţele speciale şi asta pentru ca o amintire legata de puterea sunetului ma marcat la modul cel mai neplăcut cu putinţă.

Oarecum obligat şi cam fără voia mea, am participat la o manifestare de dragobetele americănesc zis şi Valentin’s Day iar respectiva manifestare a avut loc într-o sală mai mult lungă decât lată, unde spre ghinionul meu am avut loc la ultima masă, situată la 7 metri de un perete întreg plin de boxe imense. Pana la ora H minus 5 minute totul a fost relativ ok, muzica se auzea la un volum acceptabil, puteai să mai auzi şi ce spun companionii dar când au considerat organizatorii că a venit ora H şi au decis să începă petrecerea, am simţit cum pleacă scaunul de sub mine, au căzut paharele de pe masă din cauza vibratiilor şi în câteva secunde am sărit de pe scaun şi am parasit acea incintă. Aşa că, încarcatura emoţională care a însoţit acele sunete şi care înca însoţeşte acea amintire nu poate fi definită decât prin expresii ca: dezgust, groază, oroare.

Neavând încă posibilitatea să testez noua generaţie de laptop-uri de la Asus , N55 şi N75 cu tehnologia SonicMaster şi sistemul audio Bang & Olufsen ICEpower, îmi rămâne doar speranţa că utilizând aceste laptop-uri moderne o să am parte de un sunet de cea mai înaltă calitate şi nu o să mai retrăiesc niciodată amintirea şi teroarea de la acel Valentin’s Day.

Foarte interesantă opţiunea cu scoaterea bass-ul printr-o boxă externă cu toate că reprezintă un bagaj în plus, care poate incomoda atunci cand vine vorba de mobilitate dar cred ca era singura posibilitate tehnică de eliminare a vibraţiilor provenite de la un subwoofer intern.

Cu acest articol particip la etapa nr.1 a concursului SuperBlog 2011.

Latest Comments

  1. Andrei 4 octombrie 2011