Reteta de paste care iti bucura toata familia

Fiecare familie are cate o reteta preferata pe care alege sa o prepare mai ales in timpul weekend-ului, cand toti membri sunt acasa. Asta se intampla si la noi in familie, atunci cand ne adunam in fiecare sambata pentru a savura delicioasele paste fainoase ale mamei mele.

Desi am incercat reproduc reteta, niciodata nu mi-a iesit, in ciuda faptului ca am folosit aceleasi paste baneasa, de tip penne.

Reteta pe care o apreciem cel mai mult este cea cu penne de la baneasa paste cu somon si baby spanac. Aceasta reteta, pe cat este de simpla, pe atat este de gustoasa. Folosind doar cele mai bune si naturale ingrediente, rezultatul este peste asteptari. Pastele vor fi un deliciu absolut in farfuriile celor dragi.

Pentru a prepara aceasta reteta veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

– 400 g penne

– 500 g somon

– 250 g baby spanac

– 1 ceapa mica

– 2 catei usturoi

– 100 ml supa legume

– 150 ml smantana pentru gatit

– 100 g mascarpone

– 1/2 lingurita faina

– sare de mare

– piper proaspat macinat

– 1 varf cutit nucsoara

– 12 rosii cherry pentru decor

– 1 lingura ulei

Pregatim ingredientele de la inceput, astfel incat sa mearga rapid prepararea pastelor. Punem pastele la fiert. In acest timp calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam usturoiul tocat fin.

Spalam spanacul si il punem 10 secunde la calit cu ceapa si usturoiul, apoi stingem cu supa.

Acoperim cu un capac si lasam la foc mic in jur de 3-4 minute. In acest timp pregatim somonul la gratar (in jur de 3 minute pe fiecare parte). Langa somon punem si rosiile cherry pe gratar.

Punem smantana (in care am dizolvat faina si am amestecat-o cu mascarpone) peste spanac, lasam la foc mic timp de 1-2 minute, apoi adaugam somonul si asezonam cu piper si nucsoara proaspat rasa. Asteptam pana devine un sos consistent si s-au imbinat aromele.

Scurgem pastele, le punem in farfurii, apoi punem spanacul cu somon peste ele. Decoram cu rosii cherry coapte.

Pofta buna!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.