Un pahar de vin pe zi: care sunt beneficiile?

O vorba din batrani zice ca daca bei un pahar de vin pe zi la masa vei fi snatos tun si nu vei avea nevoie de medici. Acest lucru este pe cat se poate de adevarat, mai ales ca in ziua de astazi putem testa aceste spune. Magazinul Vinere.ro ofera cleintilor o gama vasta de vinuri rosii, vinuri albe sau rose, sortimente alese pentru a fi servite alaturi de preparate deosebite sau, pur si simplu, savurate alaturi de prieteni si familie.

Magazinul ofera vinuri premium, din tari precum Italia, Franta, Spania, Chile sau chiar si Romania. Vinul rosu, produs prin fermentarea mustului de struguri, este o bautura care, pe langa caracteristicile sale organoleptice pretioase, aduce organismului nostru multe proprietati si beneficii importante care fac din acest aliment, daca este folosit cu moderatie, un adevarat leac.

Aceasta bautura alcoolica de culoare rosie, care este derivata din struguri, contine numerosi antioxidanti si proprietati care ne pot imbunatati sanatatea, previn imbatranirea, scad nivelul de colesterol si previn diverse boli.

Prin consumul zilnic de vin rosu s-a constatat o scadere a acumularii de grasimi in ficat si in corpul nostru, acest factor mentine nivelul scazut al glicemiei, reduce grasimile din sange si ajuta persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.

Acidul elagic, prezent in diferite tipuri de fructe si legume, ar activa o gena care mentine grasimile in organism foarte scazute, stabilizandu-le si impiedicand formarea de celule grase in organism, opunandu-se dezvoltarii adipocitelor acest experiment a fost realizat si confirmat de catre Institutul de Tehnologie al Universitatii din Massachusetts si cel al Colegiului de Studii Agricole din Oregon State.

Evident, acest beneficiu poate fi obtinut prin modularea consumului de vin rosu la un pahar de vin rosu pe zi.

S-a constatat, de asemenea, ca vinul reduce semnificativ senzatia de foame, in special in cazurile de foame nervoasa, o cantitate mica te-ar putea duce la lipsa de mancare.

Una dintre cele mai importante substante continute in vinul rosu este cu siguranta resveratrolul, un polifenol non-flavonoid, care are proprietati antioxidante, anticancer, antibacteriene, antiinflamatorii si este un adevarat element pentru subtierea naturala a sangelui. Se considera ca aceasta substanta este responsabila pentru incidenta foarte mica a bolilor cardiace si cardiovasculare gasite in Franta la inceputul anilor ’80. In Franta, in acesti ani, populatia a folosit o dieta bogata in grasimi saturate care, dupa cum stim, duce la niveluri foarte mari de colesterol Ldl in sange. Colesterolul este responsabil pentru boli precum accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord, hipertensiune arteriala si alte boli de inima. Cel mai evident paradox este ca francezii, fiind consumatorii ai acestor alimente grase si mari bautori de vin rosu, au descoperit o incidenta foarte scazuta a bolilor cardiovasculare in comparatie cu alte tari. care aveau o dieta foarte asemanatoare.

Aceasta scadere a colesterolului din sange este posibila datorita saponinelor, substante care se dizolva natural in alcoolul actual, reducand activ acest factor. Vinul nu face decat sa imbunatateasca circulatia si starea de bine a consumatorului, insa Vinere.ro recomanda consumul cu moderatie, deaorece orice exces poate dauna.

Latest Comments

  1. Madalina 1 noiembrie 2019

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.