Zapping blogosferic 18

Canotca proiectata de Ivan PataichinTot navigând, cu canotca lui Ivan Patzaichin :),  în sus şi în jos prin blogosferă – oare pot fi acceptate noţiuni ca sus, jos, stânga, dreapta în contextul navigaţiei blogosferice ??? – am găsit mai multe articole cu diverse sfaturi despre blogging, despre viaţa şi lucrurile importante de prin blogosferă şi dacă tot le-am găsit nu mi-a fost greu sa le grupez într-un articol şi să le pun astfel la dispoziţia altor minţi curioase şi iscoditoare.

Dragos (mai cunoscut ca haotic.ro) ne dă 20 de sfaturi pentru bloggeri începatori

Scriu aceste sfaturi si ca urmare a incercarii mele de a forma cativa bloggeri de-a lungul timpului, astfel incat am putut vedea o parte din problemele cu care se confrunta pe parcursul dezvoltarii blogului.

Dana ne propune o discuţie despre  jurnalism vs content marketing

Nimeni nu a vrut să dezvolte subiectul şi să recunoască deschis că advertorialele comunică o viziune destul de strictă şi neapărat pe placul clientului care le sponsorizează.

Cătălin Ionașcu ne arată exemple de tehnici de scriere creativă  şi ne propune câteva exerciții ca să ne formăm un stil propriu.

Am participat la un curs de scriere creativa, care m-a ajutat foarte mult să îmi îmbunătățesc stilul de a scrie, dar și de a gândi.

Alexandru Ionuţ ne aduce în atenţie 10 lucruri importante  şi ne arată care sînt secţiunile unui site-blog care atrag cel mai mare interes din partea vizitatorului.

In urma studiilor si cercetariilor efectuate in legatura cu modul in care oamenii vizualizeaza un site / pagina, s-au descoperit 10 lucruri utile si care pot fi de folos bloggerilor.

Iulia Radu găzduieşte, pe blogul ei, un GuestPost interesant cu un infografic în limba română despre Google Adwords.

Daca vreti sa invatati pay per click marketing sau aveti inca nelamuriri cu privire la cum functioneaza Google Adwords, atunci acest infografic ar trebui sa va raspunda la toate intrebarile.

Sper ca această selecţie să vă fie utilă aşa că vă mai recomand ceva util mai ales pentru momentele când sînteţi plictisiţi … intraţi la Probiu pe blog şi citiţi analizele pe text (are vreo 10 pana acum) şi sigur o să vă bine dispuneţi.

Până la o noua porţie de zapping blogosferic vă doresc navigare plăcută pe aici sau prin alte locuri interesante de prin blogosfera românească. (unul din acele alte locuri interesante este şi „Romania pe Blog” … mai ales articolul meu despre fotbalul american).

 

Latest Comments

 1. albinuta veninoasa 25 octombrie 2012
  • D-Petre 25 octombrie 2012
 2. Ana- 25 octombrie 2012
 3. vienela 26 octombrie 2012
 4. Pato Basil 26 octombrie 2012
  • D-Petre 26 octombrie 2012
   • Pato Basil 27 octombrie 2012
    • D-Petre 27 octombrie 2012
 5. Dana 27 octombrie 2012
 6. Probiu 30 octombrie 2012
 7. Probiu 30 octombrie 2012
  • D-Petre 30 octombrie 2012
 8. Pingback: Ziua cu recomandari | Nea Blogu' 9 iulie 2013