AMD Radeon™ Dual Graphics

 

Despre AMD, pe numele întreg,  Advanced Micro Devices, se pot scrie mult mai mult de 600 de cuvinte, (cu toate că pentru a exprima o idee clară uneori sânt suficiente mult mai puţine cuvinte)  pentru că încă din 1996, de la lansarea primului procesor propriu, AMD a fost tot timpul în avangarda implementării celor mai noi cercetări în acest domeniu al tehnologiei procesoarelor. Această deschidere spre cele mai noi tehnologii, întotdeauna implementate cu un pret mai mic decât al concurenţei, a adus, celor de la AMD,  o mulţime de utilizatori, multumiţi, care în timp au devenit clienţi fideli şi chiar cei mai buni promoteri voluntari ai brandului AMD.

Acum, odată cu lansarea noilor procesoare APU (Accelerated Processing Unit) care beneficiază de tehnologia AMD Fusion, adică   AMD Radeon™ Dual Graphics, pot spune că AMD rescrie, din nou, standardele de calitate şi aduce multă bucurie gamerilor împătimiţi dar nu numai lor.  Pentru a ajunge la aceste performanţe remarcabile şi pentru a putea reda în mod excepţional grafica full HD,  AMD combină, în mod fericit în APU,  un CPU şi un GPU,  care privite separat nu par extraordinare dar care prin modul cum lucrează împreună oferă compromisul perfect şi asta la un preţ foarte avantajos într-o platformă cu grafică integrată.  Când necesitatea de procesare grafica este extrem de mare, tehnologia Dual Graphics îşi dovedeste utilitatea şi valenţele sportive, mai ales în jocuri care rulează la rezoluţii mari.  Tehnologia Radeon™ Dual Graphics este disponibilă pe  AMD APU HD 6450, HD 6570 şi HD 6670. Mai ramâne doar ca AMD să ne ofere un upgrade pentru ochii noştrii proprii şi personali ca să putem beneficia de tot ce poate oferi tehnologia AMD Fusion.

Despre avantajele AMD Radeon™ Dual Graphics numai de bine şi asta pentru că oferă pe lângă suportul nativ pentru DirectX11 şi tehnologia de accelerare video UVD 3 ceea ce ne face să trăim o experienţă extrem de placută, atât în cazul rulării unor jocuri care necesita afişare cursiva fără sacadări ale imaginilor complexe cât şi în timpul vizionării unui film în format HD. AMD Fusion îţi creează impresia scufundării totale în realistica imaginilor sau a jocului iar toate acestea sânt oferite cu un consum redus de energie pe o platformă complexă cu grafică integrată. Poate că o soluţie cu procesor separat şi placă video dedicată poate oferi performanţe mai mari dar în acel caz vorbim de cu totul alte consumuri de energie şi de alte costuri. Şi pentru cine doreşte performanţe grafice peste ce se poate scoate din  AMD Radeon™ Dual Graphics am o veste bună … cu CrossFire se poate cupla şi o placă grafică dedicată dar pentru un utilizator mediu e aproape prea mult.

 Articol pentru etapa nr 11 a concursului SuperBlog 2011.

Latest Comments

  1. Yamasha 24 octombrie 2011