Avantajele pe care le are iluminatul cu becuri LED

Din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru instalarea unor solutii de iluminat pe baza de becuri LED in incinta locuintei sau a afacerii pe care o conduc deoarece este o alegere mult mai eficienta si mai avantajoasa pe termen lung. Pe piata este disponibila o ofarta variata de becuri LED  care au toate avantajele unei utilizari sigure, economice si eficiente. In plus, lumina atinge intensitatea maxima in mod instantaneu, nu necesita timp de incalzire, becurile nu se incalzesc si nu contin substante periculoase precum mercur, iar consumul de energie este redus in mod considerabil.

Evolutia si beneficiile iluminatului cu becuri LED

In anii 1960 se puneau bazele primelor becuri cu LED, acestea emitand o lumina rosie. In anul 1994 se inventau becurile LED cu lumina albastra, urmand ca in urmatoarea perioada sa se dezvolte si sa fie disponibile pe piata becurile LED cu lumina alba. Philips a adus pe piata solutii impresionante de iluminat cu LED, destinate atat locuintelor, cat si iluminarii industriale si stradle.

Beneficiile iluminatului cu LED sunt multiple. Asadar, tehnologia LED poate fi considerata foarte avansata nu numai datorita eficientei energetice si reducerii consumului de energie de pana la 80%, ci si pentru ca permite reglarea luminii, astfel incat sa se poata trece usor de la lumina potrivita pentru citit sau alte activitati, direct la lumina unei lampi de veghe. In plus, intensitatea luminoasa este stabila pe toata durata de viata a becului.

Durata de viata a becurilor cu LED este mai mare decat in cazul becurilor incandescente sau cu halogen, necesitand sa fie inlocuite mult mai rar si reprezentand o investitie pe termen lung. In plus, becurile LED se aprind instantaneu si ajuta confortul vizual si starea de bine. Tehnologia LED ofera lumina de calitate, confortabila, fara a avea efecte nedorite asupra vederii, fara fluctuatii de intensitate si cu un impact pozitiv asupra atmosferei din camera. Nu in ultimul rand, un alt beneficiu important al iluminarii cu LED este ca becurile LED nu contin mercur si alte substante toxice, fiind reciclabile.

Aplicatii casnice ale iluminatului cu LED

Becurile LED pot fi gasite sub diferite forme si se potrivesc in majoritatea corpurilor de iluminat din fiecare incapere a locuintei. Exista lustre, aplice sau lampadare, chiar benzi luminoase de interior si stalpi de gradina de exterior. Sistemele de iluminat inteligent folosesc becuri sau corpuri de iluminat cu LED. Pe langa aplicatiile casnice, exista si aplicatii industriale sau stradale a becurilor cu LED.

Becurile cu LED trebuie sa folosite cu corpuri de iluminat ce ofera o cale de a disipa caldura degajata. Asadar, daca becul cu LED este montat intr-un corp de iluminat etans, acesta isi micsoreaza durata de viata in mod semnificativ. In ceea ce priveste micile dezavantaje ale iluminatului cu becuri cu LED, se poate mentiona pretul mai ridicat al acestor becuri, decat in cazul altor modele, dar si imposibilitatea de a distribui lumina in mod uniform in incapere.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.