Divortul este traumatizant pentru copii

In mod cert ca divortul, cand vine ca o izbavire a copiilor de violentele din familie, adica destramarea unei familii care nu este familie, inseamna sfarsitul traumelor, daca parintii sunt suficient de maturi sa se separe civilizat. Crescuti in teroare, micutii se tem de lume si de viata si au capatat obiceiul de a se considera vinovati si daca ploua sau se strica vremea…

Zilele trecute m-am intalnit cu amica mea A.A. Este finuta, ambitioasa, se implica in actiuni de voluntariat fiind cunoscuta in oras. Acum, in prag de toamna, era abatuta, a slabit frumos, si era de o eleganta rafinata ca o crizantema inflorita printre florile vestejite. Apoi mi-a marturisit ca este marcata de problemele personale si s-a hotarat sa divorteze. Iata motivele pentru care a luat acesta decizie:

  • -sotul nu a sustinut-o deloc, cand statea cu fetita internata din cauza maladiei cardiovasculare de care acesta sufera.
  • -partenerul ei asteapta sa i se aseza masa, pretinde ca totul in casa sa straluceasca de curatenie, dar nu face absolut nimic, ci se asaza in fotoliu in fata televizorului sau citeste.
  • -niciodata nu o apreciaza si nu este multumit de ea, ci o injoseste si o eticheteaza negativ

Acum, ca a aflat de divort, foloseste copilul ca arma de aparare a confortului personal si o ameninta ca daca nu renunta la actiune, va face totul sa ii ia copilul.
Nedreptatea acesta crasa nu trebuie sa se intample, fiindca sotul amicei mele este un ”adolescent intarziat” imatur, care nu poate sa aiba grija cum se cuvine de el, dar sa se ocupe de copil. Daca nu le-a fost alaturi fetelor, cand erau suparate si bolnave, cum sa le fie acum?Frumoasa mea prietena se teme de multe, dar nu cedeaza. De pilda ii este teama de judecata de mai tarziu a fetitei sale. Dar copiii ne judeca, oricum, cu atat mai mult, cu cat atmosfera din familie a fost una de infern. Adica sa se fi complacut in acesta situatie, cand s-ar fi facut mare, copilul si-ar fi acuzat mama.
In ceea ce priveste custodie copii dupa divort a angajat cel mai priceput avocat si este sigura ca va reusi, mai ales ca nu este rau intentionata si avocata apara drepturile copilului in primul rand.

Avocara Nora Cosmina Drulea a sfatuit-o pe amica mea numai lucruri bune procedand etic si a castigat-o pe deplin. Ele fac o echipa pe cinste, iar custodia fetitei este ca si castigata.
Iata lista de invataturi nobile pe care amica mea a fost incantata sa o auda si de la avocata ei, chiar daca se gandea sa procedeze 100% la fel:

  • -sa-i permita tatalui sa se implice in cresterea si educarea copilului si sa pastreze o relatie decenta cu el ca ruptura definitiva sa nu afecteze psihicul copilei.
  • -sa nu-l denigreze niciodata in lipsa si in fata copilului si sa nu-i permita fiicei sale sa il vorbeasca de rau. Orice copil se simte lezat si vinovat, cand un parinte este denigrat in prezenta lui.

In acest moment nu am nevoie de un avocat, dar m-am bucurat sa aud ca unul cu un caracter puternic imi apara prietena si o invata numai lucruri bune!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.