Nebanuitele beneficii ale semintelor de in

Inul este una dintre cele mai vechi plante si ca oricare alta planta veche este utilizata in tratarea diverselor afectiuni ale corpului uman dar si ca aliment. In cadrul acestui articol voi prezenta pe scurt cateva dintre cele mai utile intrebuintari ale inului.

Colesterolul marit, una dintre cele mai populare afectiuni din momentul de fata poate fi tinut sunb control prin utilizarea inului. Acizii grasi omega 3 ce se gasesc in cadrul inului sunt responsabili pentru scaderea colesterolului, lucru stiut de un numar mic de persoane care sufera de colesterol marit. De asemenea, inul este recomandat si pentru tratarea sistemului cardiovascular. Dintre beneficiile pe care le are consumul de seminte de in asupra sistemului cardiovascular amintesc urmatoarele:

  • Scade riscul aparitiei atacului cerebral.
  • Reduce valoarea trigliceridelor, aceasta fiind o alta afectiune extrem de populara in acest moment.
  • Protejeaza vasele de sange.
  • Subtiaza sangele.
  • Previne acumularea de placi arteriale.

Diabetul, o afectiune cu care se lupta din ce in ce mai multa lume poate fi tinut sub control cu ajutorul semintelor de in. Pentru a se intampla acest lucru este necesara introducerea in dieta zilnica a unei cantitati mici de seminte de in, seminte care pot fi consumate in mai multe feluri.

Riscul aparitiei cancerului este mult mai mic la persoanele care consuma zilnic seminte de in, acest lucru fiind un alt beneficiu oferit de catre utilizarea sub diverse forme a semintelor de in.

Semintele de in au si efect laxativ, acestea fiind extrem de utile in reducerea constipatiei.

Semintele de in nu sunt utile doar pentru ameliorarea starii de sanatate a persoanelor ci si pentru a le imbunatati aspectul oamenilor. Aceasta samanta este utilizata in tratamente cosmetice, mai ales pentru pregatirea parului pentru anumite coafuri nunta.

In concluzie, inul este o planta extrem de importanta pentru oameni motiv pentru care aceasta trebuie utilizata din ce in ce mai mult, indiferent ca este utilizata pentru tratarea diverselor afectiuni de sanatate sau in diverse tratamente cosmetice.

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.