Ponturi de intretinere seminee. Specialistii te ajuta sa mentii sistemul de incalzire in cea mai buna forma

Daca esti familiarizat cu modelele clasice sau moderne de seminee si detii unul in casa ta, stii, cu siguranta, si ca acestea necesita si un efort pentru intretinere.

Din acest motiv, cu ajutorul specialistilor, ti-am pregatit o lista cu cele mai eficiente metode de intretinere a semineelor de calitate.

Cum trebuie intretinut semineul?

Cel mai important lucru pe care il poti face pentru intretinerea semineului este de a verifica si curata semineul periodic, in fiecare an, de catre o persoana care stie cum sa faca acest lucru in mod profesionist, astfel incat sa previi riscul defectarii semineului si al unui incendiu.

Acest lucru va reduce riscul ca semineul sa inceapa sa degaje fum si monoxid de carbon. Dincolo de verificare anuala, iata ce poti face tu, zilnic, atunci cand folosesti semineul, pentru a ajuta la buna lui functionare:

– instaleaza alarme de fum si asigura-te ca ele functioneaza tot timpul; exista alarme de fum care functioneaza pe baza de baterii si a caror inlocuire este necesara chiar o singura data la cativa ani;

– construieste un grilaj in fata semineului, in special daca ai unul pe lemne, pentru ca fumul si jaraticul sa nu sara pe covor sau parchet si sa provoace un incendiu;

– curata o data la cateva zile cenusa din semineu; in cazul in care uiti sa faci acest lucru frecvent, este posibil ca semineul sa inceapa sa scoata fum, iar focul sa fie destul de dificil de aprins in el;

– testeaza buna functionare a semineului tau in mod regulat; aprinde focul in el si observa felul in care fumul iese pe cos; daca fumul nu este tras pe cos, atunci este o problema fie cu cosul, fie cu semineul si ar trebui sa chemi un specialist pentru a vedea ce se intampla;

– incearca sa cumperi lemne de esenta tare pentru a face focul in semineu; avantajele utilizarii acestora sunt mult mai numeroase; de exemplu, stejarul sau salcamul va arde mai lent si va degaja, treptat, mai multa caldura in camera, spre deosebire de lemnul de plop care arde foarte repede si nu reuseste sa incalzeasa prea bine locuinta.

Sunt semineele pe lemne nocive pentru sanatatea noastra?

Daca inca nu ai un semineu si te gandesti sa cumperi unul, sigur te-ai gandit ca fumul degajat de acesta ar putea fi nociv pentru santatatea ta si a familiei tale. De fapt, lemnul este un combustibil mai putin poluant decat oricare altul. Daca semineul este curat si intretinut corespunzator, atunci degajarea de fum va fi doar pe cos, iar pe tine nu te va afecta in niciun fel.

Ce semineu sa alegi?

Daca locuiesti la casa si iti plac lucrurile mai traditionale, atunci un semineu care sa functioneze pe lemne este alegerea perfecta. Daca locuiesti intr-un apartament micut dar iti doresti sa te bucuri de caldura si atmosefera oferita de un semineu, atunci un semineu pe bio-etanol sau chiar gaz este optiunea ideala pentru tine.

Indiferent de tipul locuintei tale, casa spatioasa sau apartament intr-un bloc de locuinte, exista o multime de modele de seminee de unde il poti alege pe cel mai potrivit.

Seminee-expert.ro este firma care se ocupa   aici   cu construirea de seminee, unde o echipa de specialisti iti ofera cele mai bune sfaturi pentru ca tu sa ai semineul visurilor tale, atat din punctul de vedere al modelului ales, cat si din punctul de vedere practic, al incalzirii locuintei.

Date de contact:

Telefon: 021 659 65 19

Email: office@seminee-expert.ro

 

 

Latest Comments

  1. Alexandra 9 aprilie 2019

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.