112

Am acceptat sa particip la campania “O viata poate depinde de tine“,  lansata de Manafu privind educarea tinerei generatii in legatura cu neapelare abuziva a numarului de urgenta 112.  Consider ca nu e normal sa faci glume proaste, sa tii acel numar de telefon ocupat sau sa pui pe drumuri echipe care in acel timp ar putea interveni in cazuri reale.

„Astazi dimineata, a fost anuntata campania “O viata poate depinde de tine“, o initiativa care are o mare greutate avand in vedere miza finala: salvarea unor vieti. Campania porneste de la cateva cifre ingijoratoare: 3 din 4 apeluri la Serviciul de Urgenta 112 sunt false urgente. Peste 70% din totalul apelurilor inregistrate in perioada ianuarie-august 2011 sunt, practic, apeluri facute in joaca sau accidental de catre cei care suna. Doar 27% sunt apeluri reale.

Numarul acestor abuzuri trebuie sa scada, daca nu chiar sa dispara de tot. In fiecare zi, peste 20 de oameni sunt raniti grav. Ei au nevoie reala de Serviciul de Urgenta.

Campania de comunicare este concentrata si pe invatarea masurilor de prim ajutor. Pe site-ul www.salvez.ro exista o serie de filme demonstrative realizate impreuna cu medicii specialisti din cadrul SMURD, care prezinta principalele manevre ce se pot face in caz de urgenta.”

Daca crezi ca salvarea unei vieti merita un articol pe blogul tau sau macar popularizarea aceastei campanii pe facebook, twitter sau alte retele de socializare, iti multumesc!  

Latest Comments

  1. Derscanu 1 octombrie 2011