7 beneficii pe care le obtine un elev care studiaza cultura civica la scoala

cultura civicaDe foarte multe ori, orele de cultura civica nu sunt vazute cu ochi buni de parintii care considera ca aceasta este doar o materie in plus, care nu face altceva decat sa ocupe in mod inutil timpul elevului, care ar putea sa se axeze mai mult pe matematica sau pe limba si literatura romana. In realitate manualul de cultura civica si orele in sine sunt foarte importante pentru dezvoltarea elevului si pentru drumul acestuia in viata.

  1. Educatia civica este o prioritate

In incercarea societatii de a modela personalitatea elevului astfel incat acesta sa se dezvolte in spiritul valorilor democrative si in spiritul societatii moderne, care guverneaza azi lumea in care traim. Cultura civica predata in scoli este foarte importanta si influenteaza modul prin care elevul intelege si isi insuseste practicile care au rolul de a fundamenta comunitatea si tot sistemul din jurul nostru.

  1. Sunt implementate cunostintele necesare oricarui cetatean

Cu ajutorul unui manual de cultura civica clasa 8, elevului ii sunt implementate mai multe cunostinte de care are nevoie un cetatean, care are datorita de a-si cunoaste drepturile si obligatiile. Demersurile din educatie in sensul acesta ajuta elevul sa aiba o conduita care sa se apropie cat mai mult de normele sau de etica societatii in care traieste, astfel incat elevul sa poata aplica aceste principii si sa le respecte, dar si pentru a dezvolta un sentiment de responsabilitate fata de intreaga comunitate si fata de propria persoana.

  1. Sunt sustinute si cultivate sentimentele de atasament sau loialitate

Un maual de cultura civica clasa 8 are rolul de a insufla elevului o serie de principii morale, cum ar fi atasamentul fata de familie, spiritul de sacrificiu fata de propria tara si indatorirea de a sari in ajutorul celor din jur atunci cand acestia au nevoie, asa cum ar trebui sa se intample in mod normal intr-o comunitate.

  1. Invatarea unor reguli utile pentru viata in general

Orele de educatie civica sunt bazate pe un manual cultura civica clasa 8 in care sunt prezentate o serie de reguli pe care copiii ar trebui sa le stie. Spre exemplu regulile de circulatie, regulile pentru prevenirea incendiilor, cele pentru comportamentul in anumite institutii publice si alte astfel de reguli sunt probleme cu care societatea se confrunta si este recomandat ca elevul sa le studieze pentru a nu se confrunta cu probleme considerabile ulterior. In momentul in care elevul este deja pregatit ii va fi mai usor sa dea ulterior de permis.

  1. Educatie moral civica

Educatia moral-civica se refera la dobandirea cunostintelor si deprinderilor care stau la baza unor valori morale importante asa cum sunt politetea, corectitudinea, decenta si altele similare. Este foarte important ca elevul sa aiba posibilitatea de a intelege ca face parte din societate si trebuie sa actioneze si sa se comporte in consecinta.

  1. O integrare mai usoara in societate

Elevul face parte din societate si este o componenta activa a acesteia. Pe masura ce se dezvolta si creste este foarte important sa se poata integra in continuare la fel de bine, ceea ce ne aduce din nou la educatia civica. Pentru ca elevul invata cum sa se conformeze normelor societatii, acestuia ii va fi foarte usor sa se comporte ca adult, sa reprime comportamentele negative si sa elimine manifestarile necorespunzatoare pe cat posibil, devenind un membru al societatii respectat si apreciat.

  1. Elevul invata sa isi cunoasca drepturile si indatoririle

La orele de educatie civica, elevul invata sa isi cunoasca toate drepturile si indatoririle si sa accepte ideea ca pentru a face parte dintr-o societate trebuie sa aiba si obligatii si nu doar lucruri care i se cuvin. In plus sunt predate si explicate drepturile fundamentale, pe care fiecare persoana trebuie sa le cunoasca, pentru a determina atunci cand i se face o nedreptate si pentru a actiona legal ori de cate ori este nevoie.

Cultura civica este materia care ajuta elevul sa se dezvolte si sa faca parte cu adevarat din societate si din acest punct de vedere, o ora pe saptamana alocata cursurilor de civica nu este prea mult, avand in vedere beneficiile pe care le aduce.

Latest Comments

  1. Mircea 1 septembrie 2020

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.