Berbecalizarea

Boicoteaza-l pe Gigi Becali

Dacă Dan Diaconescu se laudă că a reuşit otevizarea televiziunilor, George Becali va reuşi berbecalizarea aceloraşi televiziuni. „Războinicul luminii” îşi continuă, imperturbabil şi cu nonşalanţă, nobila lui misiune autoasumată inconştient, de berbecalizare a televiziunilor din România, cu complicitatea acestora pentru că singur nu ar avea şanse de reuşită. Ultima ispravă a acestui personaj, reuşită cu complicitatea televiziunii, a fost „conversaţia” cu Adriana Săftoiu  la RTV.

După această ultimă prestaţie a „domnului europarlamentar” văd că s-a creat oarece vâlvă prin online şi nu prea înţeleg de ce se  scandalizează lumea acum ? Oare nu tot nişte cetăţeni români, plătitori de taxe şi impozite 🙂 şi cu drept de vot l-au trimis în Parlamentul European pe acest „mare om de stat” ? Pe el şi pe celălalt simbol al bunului simţ, al decenţei şi al respectului faţă de instituţiile statului dar care din când în când mai aruncă câte un pahar de apă în faţa unei doamne care îl vizita în calitate oficială. Sau dacă e scriitor şi a mai citit şi câteva cărţi i se poate accepta orice ?

Dacă „războinicul luminii” a fost bun să ne reprezinte ţara în Parlamentul European de ce n-ar fi bun şi în Parlamentul României ? Sau cumva aveţi impresia că Parlamentul României este pension catolic de domnişoare ? Vă înşelaţi amarnic … parlamentul a cam fost şi este o adunătură de smecheraşi cu bani plus ceva pupincurişti de serviciu ai unora mai potenţi financiar şi doar din când în când în parlament mai ajunge, cred că aproape din greşeală, şi câte un om cu prestanţă, cultură şi cu ceva bun simţ.

Acum se face atâta caz de votul multiplu de la alegerile locale sau de la referendum, procurorii fac anchete ca să gasescă vinovaţii şi să-i trimită în faţa judecătorilor dar aleşii neamului îşi trimit nepoata să voteze în plenul parlamentului iar alt prea cinstit şi corect parlamentar votează de peste 20 de ori şi ce „pedepse” au primit ? Suspendarea de la lucrările parlamentului pentru câteva zile ? Pe un amărât inconstient, care votează de mai multe ori, poate de foame, vor să-l închidă nu ştiu câţi ani conform legilor votate de „prea cinstitul” parlament, legi care lor nu li se pot aplica pentru ca ei şi-au votat imunităţi pentru a se proteja. Parcă sîntem în „Ferma animalelor ” şi unii sînt mai egali decât alţii. (mare vizionar a fost George Orwell)

A fost votat la referendumul din 22 noiembrie 2009 ca parlamentul să-şi reducă numărul de membrii şi să devină unicameral. A respectat parlamentul voinţa poporului ?  NU.  Dacă nu au fost capabili să aplice o hotărâre exprimată prin vot la un referendum de ce nu au plecat acasă dupa câteva luni ? Nu comentez dacă e bună sau rea varianta cu parlament unicameral şi cu un numar redus de locuri dar a fost o hotărâre validată de un referendum.

Rezultate finale de la acel referendum au fost:  au votat  50,95%  deci referendul a fost validat;  la întrebarea „Sunteţi de acord cu trecerea la un Parlament unicameral în România?” numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 6.740.213, reprezentând 77,78% iar la  întrebarea „Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?” numărul voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA” a fost de 7.765.573, reprezentând 88,84%. Parlamentul a „uitat” rezultatul referendumului şi a continuat să „frece menta” cu graţie şi cu dezinvoltură, indiferent de majoritatea politică.

Acum sîntem în plină campanie electorală şi vom vota uninominal în 9 Decembrie şi la iarnă vom sta la gura sobei (punând pe foc cărţile din bibliotecă pentru că bani de lemne nu o să mai avem) şi o să reascultăm replici de genul: „Ciocu mic, că acum noi suntem la Putere” – pe autoarea acestei „licenţe poetice” o puteţi vota pentru că candidează (cacofonie involuntară:) )  sau îndemnuri, venite de la un fost prim ministru,  la numărat ouăle  (noroc că acum îi număra ouăle colegii de duş pentru că altfel era şi „personajul” catindat prin vreun colegiu electoral) … iar dacă se vor găsi suficienţi votanţi (cumpăraţi sau nu) care să admire „inteligenţa şi cultura” oierului războinic” ne vom delecta zilnic, timp de cel puţin patru ani şi cu berbecalizarea parlamentului.                     sursa foto 

Latest Comments

 1. Ana- 16 noiembrie 2012
 2. Pingback: Berbecalizarea - D - Petre | BunDeCitit.ro 16 noiembrie 2012
 3. Yamasha 16 noiembrie 2012
 4. albinuta veninoasa 17 noiembrie 2012
  • Flyerboy 17 noiembrie 2012
 5. Pingback: Recomandari duminicale « 'Nea Blogu' 18 noiembrie 2012
 6. Turisticu 19 noiembrie 2012
  • D-Petre 19 noiembrie 2012
 7. vienela 19 noiembrie 2012
 8. Centurion 20 noiembrie 2012
  • D-Petre 20 noiembrie 2012
 9. Ionut 22 noiembrie 2012