Ca sa creasca armonios, duceti copiii care au nevoie la psiholog!

Ne multumim sa spunem adesea: “Rau copil! Ce neascultator este!”, fara sa intelegem ca micutii sunt afectati direct de depresia postnatala a mamei care l-a alaptat. Copilul copiaza starea mamei sale si trebuie dus neaparat la psiholog sa fie ajutat sa depaseasca situatia grea in care se afla. Unii se manifesta zgomotos, in timp ce altii au dificultati in vorbire si se refugiaza in tacere.

Am cunoscut si elevii care nu au stare, se cred printi si le pretind parintilor totul, dar si micuti care au dificultati in exprimare si dezvoltare, fiinca lasati cu o bunica mai in varsta, acesta se multumea sa il lase in fata televizorului sau laptopului toata ziua.

Un lucru este cert. Exista putini specialisti in psihologie copii de aceea pentru obtinerea unei programari gratuite la un psiholog de la Protectia copilului se asteapta si un an, timp indelungat in care problemele se pot agrava degenerand in depresie severa si manifestarea unor tendinte sinucigase.

psihologie copii

Citim adesea cazurile adolescentilor prezentate in presa si nu intelegem cum se poate sa iti pui capat zilelor la 17-18 ani. Acesti adolescenti se simt tradati, abandonati, respinsi si comit ireparabilul fiindca nu sunt dusi la timp la psiholog.

Da, poti avea probleme foarte foarte mari, coplesitoare si la 15 si la 18 ani! Iata o lista care determina adolescentii sa recurga la sinucidere sau la tentative de sinucidere:

-plecarea parintilor in strainatate, cand au nevoie mai mare de suport psihic, iubire si consiliere. Banii si cadourile parintilor nu suplinesc nevoia de afectiune si de ocrotire a copiilor.

-reprosurile si etichetarile umilitoare ale celor din jur, incepand cu familia. Am auzit multi parinti spunand copiilor ca nu sunt buni de nimic si ca nu vor reusi in viata. In familie sunt umiliti, la scoala sunt umiliti si marginalizati si sfarsesc prin a isi pierde si ei stima de sine si increderea.

-socul pe care il aduce despartirea de primul/prima iubit/iubita. La varsta idealizarii, adolescentii pretind iubire pe viata. Neaparat cand dragostea inceteaza din motive diferite, ei se considera vinovati, lipsiti de valoare si inferiori.

-li se pretinde imposibilul si nu mai fac fata presiunii exercitate asupra lor. In romanul Castelul Palarierului apare o astfel de sinucidere. Om aspru si neindurator, Palarierul, ii pretinde fiicei sale sa invete bine si sa castige un concurs pentru o bursa de studiu. Cand realizeaza ca a pierdut lupta, de frica tatalui, fetita se sinucide.
Sa luam masuri, cand apar primele semne de tulburare la copiii nostri!

Se poate face o programare la un cabinet particular de psihologie, fiindca problemele nu suporta amanare. Florentina Matreata este un profesionist cu experienta care manifesta o empatie capabila sa aduca vindecarea si rezolvarea problemelor.

Ce ar mai fi de spus? Despre acest psiholog si cabinetul sau numai cuvinte de lauda. La trei sedinte achitate, a patra este gratuita ca micutii sa fie ajutati sa aiba un psihic sanatos.

La nevoie sunt consiliati si parintii sau tutorele copilului sa nu mai comita greseli care sa duca la recidiva. Psihologul prezentat mai sus are experienta in lucrul cu copiii si o rabdare proverbiala cu toti pacientii sai!

Latest Comments

  1. Silvia 1 noiembrie 2018

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.