Calculatorul viitorului

Călătoria in viitor a fost una relativ scurtă, dupa ce tehnicienii au reglat destinaţia şi perioada în care trebuia să ajung, pregătirile au durat mai muuult.  La pornirea dispozitivului pentru călătoria în timp am simţit o accelerare foarte puternică şi aproape instantaneu am ajuns la destinaţie …

Am cam uitat să vă spun cum am ajuns să călătoresc în viitor şi ce caut pe acolo. Foarte simplu, ca şef al departamentului cercetare/dezvoltare IT&C de la Oktal.ro, mi-am asumat răspunderea acestei misiuni de investigare a viitorului pentru a putea vedea ce fel de tehnologii se vor folosi la calculatoare  în viitorul apropiat dar … surpriză … cred că tehnicienii care au reglat dispozitivul au facut o eroare (sau au vrut să scape de mine) şi în loc să mă trimită cu maxim 20 de ani în viitor m-au trimis în anul 2161. Când am ajuns eram deja aşteptat, de către comitetul de primire, într-o cameră cu mult mai eleganta decat locaţia de pornire. Dispozitivul lor pentru călătoria în timp nu mai semăna deloc cu monstruozitatea în care am luat loc la pornire, acum era doar un fotoliu confortabil cu o mică consolă rabatabilă şi cu cateva butoane.

Am fost invitat, de către gazde, la un tur al laboratoarelor după care urma să fac transmisia live pentru timpul actual, transmisie pentru care am fost trimis în viitor. A fost aleasă această modalitate, cu o transmisie live, pentru că nu prea exista garanţia că mă voi putea întoarce dar curiozitate în privinţa viitorului tehnologic a fost mult mai mare decât riscul asumat.   Din păcate la terminarea turului am primit şi instrucţiunile cu ce pot şi ce nu pot dezvălui din tehnologiile viitorului şi mi-au spus că la întoarcerea în prezent voi ţine minte doar faptul ca am făcut această călătorie dar nu şi ce am văzut în viitor. Am fost asezat pe fotoliul, mi-a fost reglată consola şi am primit indicaţia ca după efectuarea transmisiei să apăs un anumit buton pentru a mă întoarce în prezent, unde voi ajunge la trei secunde după ce transmisia mea va fi recepţionată.

Iniţiez transmisia acum :

Dragi contemporani ascultaţi şi vă minunaţi: Nu mai încercaţi să trageţi cu ochiul în viitorul îndepărtat pentru că au fost dezvoltate şi adoptate reglementări foarte clare şi precise pentru a nu se putea interveni în dezvoltarea firească a omenirii şi pentru a nu se face modificări în axa timpului. Pot să vă spun un singur lucru … toti cei cu care am interacţionat aici, aveau în spatele urechii, un dispozitiv care era şi calculator şi baza de date şi unitate de comunicaţii şi de interacţiune cu alte dispozitive inteligente. Dispozitivul era de mărimea unui nasture şi avea pe el o siglă de acest fel :

Cumperi astazi tehnologia de maine!

 Am incheiat transmisia  … pentru etapa nr.5 a concursului SuperBlog 2011

Latest Comments

  1. Tudor 12 octombrie 2011
  2. D-Petre 12 octombrie 2011
  3. ganguritu 13 octombrie 2011
    • Petre 13 octombrie 2011
  4. MadMike 13 octombrie 2011