Cartuse originale cerneala, parte din necesarul unui student

Inca de mic copil mi-a placut cartea. Mi-a placut sa fiu consecventa, sa invat lucruri noi si sa-mi intaresc in acelasi timp o serie de cunostinte deja aflate la baza formarii mele. Am fost mereu de parere ca cartea te ajuta sa devii un om echilibrat, chiar daca nu tot ce invatam in scoala era intotdeauna util.
Cand am terminat liceul nu eram decisa incotro sa o apuc. Initial ai mei au zis ca nu ma vor tine in facultate, asa ca in ultimul an de liceu deja imi faceam planuri ca intr-un fel sau altul sa pot reusi sa fac o facultate. In cele din urma lucrurile s-au asezat si am ajuns sa ma inscriu la o facultate de stat, lucru pe care nu-l iau in considerare multi dintre cei care termina liceul in prezent. Am avut foarte multi prieteni care refuzau vehement ideea de a se inscrie la o facultate, idee care s-a preschimbat pe parcurs la scurta vreme dupa finalizarea acestuia. Si de ce ar trebui sa faci o facultate dupa liceu?

Oamenii din ziua de astazi merg pe conceptia gresita ca o facultate nu-ti aduce niciun folos. Exista si in aceasta vorba o farama de adevar, insa nu intotdeauna. Nu toti oamenii ajung sa lucreze pe domeniu la finalizarea unei facultati, la fel cum nu toti vor sfarsi in a lucra la fast food sau la chioscuri de ziare, dupa cum cred multi. Pe timpul facultatii poti avea o asemenea meserie care-ti va oferi experienta, fapt ce va conta foarte mult la CV si care te va ajuta sa intelegi cum functioneaza piata muncii. Depinde foarte mult implicarea pe care fiecare student o acorda in a se integra pe piata muncii, participarea la targuri cu locuri de munca, implicarea in proiecte care sa te faca renumit, aplicarea continua la diferite job-uri din domeniu. Iarasi, conteaza foarte mult ce domeniu de studiu alegi. Si daca in mod expres nu esti hotarat asupra unui profil si nu stii exact la ce sa te asteapti, poti cauta un profil mai usor si/sau mai universal, prin intermediul caruia sa poti iesi cu o diploma si sa ai varii optiuni in alegerea unui post pe profil. Daca nu-ti place foarte mult studiul sau vrei un profil ceva mai usor, poti opta pentru inginerie, un domeniu cu foarte multe locuri de munca. Totodata evita facultatile extrem de populare, in marile centre universitare, caci vei fi nevoit sa inveti extrem de mult si ar fi pacat sa renunti pe parcurs.

Cu toate astea nu-i deloc greu sa faci o facultate si nu ne-am nascut cu totii pentru a face medicina sau avocatura. Motivul principal pentru care ar trebui sa faci o facultate este in primul rand pentru ca legislatia actuala prevede tot mai indesat necesitatea ei pentru a te califica pe un post de lucru, fie el sau nu pe profil. Vad tot mai multe persoane in varsta la profilul meu carora li se cer obligatoriu studii universitare pentru mentinerea in post. In plus, cat esti tanar poti fi mai receptiv decat la varsta pensionarii. Poti studia in acelasi timp si poti lucra fara probleme, acest lucru fiind direct influentat de profilul si facultatea aleasa.

Trebuie sa stii insa ca vei avea nevoie si de un minim necesar pentru a duce la bu sfarsit viata de student. Existenta unui calculator este necesara pentru ca multe aspecte se deruleaza in sistem informatic. Iti va fi util si o imprimanta si respectiv cartuse originale cerneala pentru aceasta, care te vor ajuta sa-ti scoti proiectele, referatele sau sa copiezi/printezi cursurile pe care le vei primi de la colegi si/sau profesori. O imprimanta te scapa de foarte multe drumuri, cozi la centrele de copiere si este mult mai economica, iar bugetul este esential in viata de studentie mai ales daca nu esti de-al locului. Poti face cateva economii importante mai ales daca vei opta sa locuiesti la camin unde vei avea nevoie de multe lucruri personale de folosinta pentru studentie, cat si pentru traiul de zi cu zi sau igiena.
Trebuie sa mai stii ca la facultate vei invata pe branci si poate nu prea, doar doua luni dintr-un an, restul timpului avand oportunitatea de a te distra in voie, de a lucra si de a-ti pune bazele formarii tale de viitor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.