Cum reduci iritațiile după epilat

Îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului reprezintă una dintre cele mai folosite proceduri de înfrumusețare în rândul femeilor. Mai nou, chiar și bărbații au început să le utilizeze, dar nu despre aceasta ne vom ocupa acum.

Indiferent de ce metodă alegi pentru a scăpa de părul nedorit: ceara epilat, lamă, aparat, cremă, etc., nu de puține ori te-ai confruntat cu unele neplăceri: iritații, fire de păr crescute pe sub piele, erupții cutanate și multe altele. De aceea, avem pentru tine unele recomandări de la specialiști despre cum poți preveni aceste neplăceri.

Exfoliază înainte de epilare

Înainte de ședința de epilat, chiar și când folosești ceara unica folosinta, specialiștii în cosmetică recomandă să nu uiți niciodată să exfoliezi pielea. Dacă procedezi așa, nu doar că vei îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, dar vei ajuta firele de păr crescute pe sub piele să iasă la suprafață. Aplică mai apoi comprese cu apă caldă, sau chiar fă o baie sau un duș fierbinte. Porii se vor deschide, epilarea nu va mai fi atât de dureroasă, și vei preveni și apariția foliculitei. Nu este nevoie să apelezi la produse speciale destinate exfolierii, sunt prea scumpe. În schimb, te poți folosi la ce ai la îndemână prin casă: mălai, sare, zaț de cafea sau chiar zahăr.

Gheața reduce durerile și inflamațiile

După ce ai încheiat ședința de epilat, folosește-te de gheață pentru a reduce durerile pe care le resimți, dar să previi și inflamațiile. În acest scop, înfășoară câteva cuburi de gheață într-un tifon, pe care îl plimbi ușor pe pielea de pe care tocmai ce ai îndepărtat firele de păr nedorite. Pielea nici măcar nu se va mai înroși, nu vei mai simți acele ”ace” dureroase, iar porii se vor închide mult mai repede. Este un truc foarte eficient în special atunci când ești pe fugă, și totul se desfășoară contra cronometru.

Uleiuri hidratante

Există și anumite uleiuri care te pot ajuta să reduci mult iritațiile cu care te poți confrunta după ședința de epilat. Cel mai cunoscut, și mai accesibil, este uleiul de măline, care este recunoscut pentru efectele sale hidratante. Pentru o mai mare eficiență, îl poți amesteca bine cu un gel de aloe vera. Efectul este garantat, rapid și eficient!

Uleiul de migdale dulci, din arbore de ceai sau de jojoa sunt alte metode prin care scapi de acele iritații neplăcute. Se găsesc ceva mai greu, sunt și ceva mai scumpe, dar sunt la fel de eficiente, pentru că au proprietăți antiseptice. După folosirea lor, pielea ta va fi mult mai fină și catifelată!

ulei calmant dupa epilat

Creme împotriva iritațiilor

Multe persoane susțin că au avut parte de efecte pozitive și atunci când au folosit după epilat acele creme împotriva iritațiilor recomandate bebelușilor, așa că ai putea încerca și tu. De asemenea, produsele de îngrijire a pielii naturale, cum sunt cele pe bază de aloe vera sau mușețel sunt la fel de eficiente. De altfel, aceste două plante sunt recomandate intens atunci când vine vorba de afecțiunile cutanate, în special inflamații, arsuri sau iritații ale pielii.

Vezi ce îți recomandă și farmacistul

Dacă nu știi ce să alegi, și nici nu ai prea mult timp să o faci, mergi la o farmacie, lasă rușinea la o parte și discută cu personalul de acolo. Cu siguranță vei primi cele mai bune recomandări, chiar și în cazul în care ai o piele sensibilă.

Niciodată să nu închei o ședință de epilat fără să folosești acele produse care te ajută să previi iritațiile, inflamațiile sau alte afecțiuni cutanate! Nu doar că nu te vei confrunta cu acele neplăceri estetice, dar și firele de păr vor crește mult mai greu!

Latest Comments

  1. Bogdan 22 august 2021

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.