Cum sa iti invingi teama de apa

Sportul, in general, este ceva esential pentru o viata sanatoasa. Indiferent de varsta, toti ar trebui sa practicam un sport anume. Fie ca facem sport de performanta, de intretinere sau, pur si simplu, de placere, macar 30 de minute in fiecare zi, ar trebui sa facem miscare.

Daca unele sporturi nu sunt recomandate pentru oricine, exista totusi un sport pe care aproape toata lumea poate sa il faca. Pentru asta nu este nici macar nevoie de o conditie fizica foarte buna. Este vorba despre inot, un sport pe care chiar si copiii, cu varsta de 2 ani, pot sa il practice. Desi cel mai indicat este sa te apuci de un sport la varste cat mai fragede, inotul, deoarece nu necesita o anumita flexibilitate sau conditie fizica, poate fi invatat si la varsta adulta. Insa, am auzit mult adulti spunand ca ei nu au invatat sa inoate deoarece le este teama de apa.

Majoritatea psihologilor, recoamanda, pentru a infrange anumite fobii, sa infruntii chiar obiectul fricii tale. Asadar, daca iti este teama de apa, cel mai bine ar fi sa incerci sa participi la cursuri inot adulti.

Teama de apa, se mai numeste si aquafobie, dar, in momentul in care se ajunge la o fobie fata de apa, deja cazul este mai grav. Insa, o teama normala, nu trebuie sa ne ingrijoreze. Nu trebuie sa te simti stanjenit. Pana la urma, foarte multi oameni au aceasta problema. Totusi, daca esti dispus, o poti invinge foarte usor prin, cum spuneam mai sus, cursuri de inot.

Daca te vei decide, la initiereinot.com poti alege un pachet potrivit pentru tine. Instructorul de inot va sti exact cum sa aplice cele mai bune metode astfel incat sa incepi sa te simti in largul tau. Dupa o ora de curs, vei incepe sa te simti mult mai relaxat. In timp, musculatura se va tonifia si postura corpului va deveni una corecta. Si, desigur, in timp, vei scapa de teama de apa. Vei invata ca, daca vei sti sa o controlezi, apa este chiar foarte prietenoasa.

Mai mult, trebuie sa stii ca inotul te va ajuta in cazul in care ai anumite probleme musculare sau cu oasele. In special, daca suferi de reumatism, in timp , aceste probleme se vor ameliora. Pentru imbunatatirea ritmului cardiac, inotul este, de asemenea, cel mai indicat sport. Si dezvoltarea plamanilor sau corectarea respiratiei se va face tot prin inot.

De exemplu, daca suferi de astm, trebuie sa stii ca simptomele acestei afectiuni se vor ameliora simtitor. Asa ca, nu ezita sa iti invingi teama de apa, incepand sa practici un sport care te va si ajuta sa iti mentii o sanatate de fier. Nu este absolut nicio problema daca nu stii sa inoti. Intructorul te va invata de la zero.

Pe site-ul initiereinot.com, vei vedea ce pachete de cursuri sunt disponibile, astfel incat iti vei alege ceea ce te va avataja mai mult. In plus, tot aici vei vedea si tarifele practicate. Trebuie mentionat, de asemenea, faptul ca, aceste cursuri se vor desfasura in mai multe locatii din Bucuresti.

cursuri inot adulti

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.