De ce sa devii trainer

Cei care aleg sa devina traineri, trebuie sa simta o chemare catre asa ceva. Nu este o meserie ca oricare alta. Majoritatea celor care devin traineri sau iau cursuri coaching se identifica cu un sentiment foarte profund pentru a face asa ceva. In ultimii ani, aceasta profesie a devenit o cariera din ce in ce mai populara si o alegere mult mai logica pentru multi dintre noi.

De ce sa devii trainer?

In primul rand pentru a-i ajuta pe altii, in special in situatii sau domenii unde tu te-ai lovit de probleme sau lipsa de experienta si informatie. Toata lumea vine cu o lectie de viata sau lucruri invatate la locul de munca. Aceste experiente, atat negative, cat si pozitive, ii ajuta pe anumiti traineri sa invete ceva din ele si sa devina oameni de succes intr-un anumit domeniu.

Practic, a fi trainer, inseamna a lua propria experienta si a o explica altora, propunand in acelsi timp solutii, pentru ca neinitiatii sa nu se mai lupte cu aceleasi probleme pe care le-ai intampinat tu. Trainerii sunt diferiti de profesori, pentru ca modul lor de a-i invata pe altii este cu totul altul. Un trainer, de cele mai multe ori, ii implica activ in sesiunea de coaching pe cei ce doresc sa isi insuseasca anumite experiente. Trainignul se bazeaza pe logica, pe exemplificare si pe practica.

Trainerul se implica in “educarea” fiecarui participant in parte, mai ales cand numarul de cursanti este mic.
In al doilea rand, un trainer va promova si va contribui la dezvoltarea sa si a celor din jur. Sunt traineri care schimba viata unei persoane si sunt traineri care pot sa schimbe mentalitatea unui intreg grup. Trainerul este o persoana carismatica si bine pregatita, care stie ce sa vorbeasca, cum sa vorbeasca si cand sa vorbeasca. El este un exemplu pe care cei mai multi vor alege sa il urmeze.
In al treilea rand, a fi trainer, iti poate asigura o cariera de succes, asa cum poate nici nu ai visat

. Un trainer isi poate face, de multe ori, programul asa cum isi doreste si veniturile, in functie de experienta, pot sa fie mai mult decat satisfacatoare. Chiar si in Romania sunt traineri care pot castiga cifre in euro cu trei zerouri. In plus, poti lucra ca trainer oriunde in tara si, poate, chiar si peste hotare. Deci, nu numai ca vei ajuta pe altii impartasind propria experienta, ci si tu te vei simti activ si liber. In plus, este unul din putinele domenii care iti va aduce satisfactii nebanuite. Atunci cand vei vedea ca, dupa o sesiune sau mai multe de training, ai schimbat macar o persoana, te vei simti foarte implinit.

Daca aceste lucruri te-au convins si crezi ca vocatia ta este aceea de a-i ajuta pe ceilalti, atunci poti accesa site-ul urbantraining.ro. Aici, o echipa de formatori foarte bine pregatiti te poate ajuta sa iti indeplinesti acest vis. Vei fi instruit, la cele mai inalte standarde, si ti se vor impartasi cele mai bune tehnici de coaching ce te vor ajuta sa iti alegi o cariera noua si de succes.

Latest Comments

  1. Alex 4 decembrie 2018

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.