Despre scrierea cu diacritice 2

Si tot din partea feminina a blogosferei sunt si urmatoarele raspunsuri, despre scrierea cu diacritice, date de catre Gabi Andrei de la http://seogan.ro/ .

1 –  De ce ai ales sa nu scrii cu diacritice pe blog ? Din punct de vedere SEO are influenta negativa scrierea cu diacritice ? dar rezultatele cautarilor ? sunt influentate de diacritice ?

Gabi: – Din comoditate. Inca nu mi-este usor sa schimb tastatura romana/engleza, asa ca din comoditate am ales sa scriu fara diacritice. Cuvintele cu diacritice sunt considerate diferite de cuvintele fara diacritice. Instrumentele de sugerare de cuvinte cheie cum e AdWords Keyword Tool arata volume diferite de trafic pentru cuvinte diferite. De ex:

românia – are volum de cautare lunar 2400 de cautari (potrivire exacta)

romania  – are volum de cautare lunar 40500 de cautari (potrivire exacta)

In plus, la o analiza atenta o sa observati ca rezultatele la cautarea românia difera de rezultatele la cautarea romania. Un site de reputatie insa cum este wikipedia, guvernul romaniei, turism.ro va apare la oricare dintre ele, fiind relevant pentru cuvantul respectiv indiferent de cum este scris. Asa cum ma astept ca site-ul lui Britney Spears (oficial) sa apara la misspeling-urile numelui ei.

2 – De ce ai ales un domeniu .ro ? ce a influentat alegerea ? de ce nu .eu sau .info sau .com sau org …

Gabi: – Pentru ca my heart language is Romanian :). Inima mea este romaneasca 🙂 vreau sa scriu in romana pentru romani. Vreau sa scriu pentru .ro. Am luat si un .com, dar pe care il folosesc pentru limba engleza si nu prea am timp sa traduc.

3 – Cat de des scrii pe blog ? cam cate posturi / articole – in medie –  pe saptamana ?  

Gabi: – Minim unu pe saptamana, datorita seriei Sfatul de la ora 5 :). Am multe posturi incepute, zic eu interesante :), pe care insa nu am timp sa le scriu. Imi doresc insa.
 
Multumesc Gabi pentru lămuriri.
 
… următoarele două episoade, despre scrierea cu diacritice, vor fi publicate mâine .
diacriticele limbii române

Latest Comments

  1. Spiry 15 decembrie 2011
  2. Stefan 15 decembrie 2011