Despre scrierea cu diacritice 3

În articolul de astăzi, despre scrierea cu diacritice, am publicat răspunsurile primite de la mai mulţi bloggeri, aşa că veţi putea citi răspunsurile primite de la: -„un chinez ca tot romanu’ ” adică de la Cristian China-Birta http://chinezu.eu  – de la Robert Molnar  http://www.robintel.ro/ , câştigătorul concursului SuperBlog 2011 – iar de la Şerban  http://www.soacra.eu  nişte răspunsuri probabil puţin atipice.

d- petre – 1 –  De ce ai ales să scrii cu diacritice pe blog ? Din punct de vedere SEO are influenţă negativă scrierea cu diacritice ? dar rezultatele cautărilor ? sânt influenţate de diacritice ?

Cristian China-Birta – Scriu cu diacritice pentru ca imi ”suna” mai bine asa, parca e mai romana limba in care scriu 🙂 Habar nu am care e influenta pe sistem de SEO, ca nu ma pricep la asa ceva. Si oricum nu ma intereseaza. Adica oricum eu cu diacritice scriu, indiferent de ce zice SEO 🙂 
 
Robin –  Pentru că așa îmi respect și filtrez cititorii și pentru că respect limba română literară.
 
Serban – Scriu cu diacritice partial… De fapt procesul este putin altfel… nu se poate numi scris cu diacriticie propriu-zis. Textul il scriu cu „Live Writer” fara diacritice, apoi folosesc autocorectul de la LW cu dictionar de Office in romana ( http://www.soacra.eu/windows-live-writer-in-limba-romana/ ) care imi transforma cam 70% din text, apoi manual inlocuiesc literele in cuvintele nemodificate din tot textul. Am ales metoda asta pentru ca imi ofera motivatia de a reciti textul inca odata in vederea corectarii ( lucru pe care in mod normal nu am rabdare sa il fac ). Despre SEO… Ce sa zic… din ce m-am interesat am inteles ca algoritmii Google nu se impiedica de existenta diacriticelor si nu exista nici o influenta negativa in a scrie corect romaneste. Personal nu am urmarit influenta in statistici pentru ca mi se pare ca ar trebui sa caut acul in carul cu fan… mai bine folosesc timpul pentru a crea continut.

d-petre – 2 – De ce ai ales un domeniu  .eu, .ro ? ce a influenţat alegerea ? de ce nu .info sau .com …

Cristian China-Birta – Am ales chinezu.eu in primul rand pentru ca .ro era ocupat :)) Apoi am zis ca blogul e despre mine, asa ca .eu merge la fix. In plus cat de misto e asocierea unui chinezu cu EU? :))
 
Robin – Pentru că sunt patriot. Chiar și un website poate fi un motiv de mândrie.
 
Serban – Domeniul .eu este doar contextual… mi-as fi dorit „soacra.ro”, dar era luat la momentul cand am pornit la drum cu blogul, asa ca am ales acesta avand totusi in minte succesul lui „Chinezu.eu” care nu s-a impiedicat de un domeniu atipic in calea lui catre A-list. Tot la capitolul plus-uri trebuie subliniat si intelesul acestui domeniu in limba romana… (EU… adica ceva personal… sau cel putin asa inteleg eu acest lucru )
 

d-petre – 3 – Cât de des scrii pe blog ? cam câte posturi / articole – în medie –  pe săptămână ?

Cristian China-Birta – Lejer vreo 20 de posturi pe saptamana e media.
 
Robin – De câteva ori pe zi
 
Serban –  Nu atat de mult pe cat mi-as dori, insa am avut perioade in care postam 4-6 articole pe zi si perioade (cum este si cea actuala ) in care timpul imi permite foarte putine iar numarul de articole a scazut simtitor la 3-5 pe saptamana. Poate am nevoie si de putina incurajare… Poate este si putin uzura concursurilor la care am participat in ultimile doua luni ( Superblog si Blogwars )

  Mulţumesc Cristi, Robin, Şerban.    Mâine urmeză o altă serie de răspunsuri. 

diacriticele limbii române

Latest Comments

  1. Roates Adriana 15 decembrie 2011
  2. Stefan 15 decembrie 2011
  3. Soacra 15 decembrie 2011
    • D-Petre 16 decembrie 2011
  4. tania 16 decembrie 2011
  5. Pingback: Scurtissime (67) | Diverse | Robintel 17 decembrie 2011
  6. Dorin 30 decembrie 2011
  7. Pingback: Interviul | D - Petre 4 aprilie 2012