Despre scrierea cu diacritice 4

Episodul 4 din „saga” despre scrierea cu diacritice 🙂  Astăzi răspunsurile lui Tudor  – staupenet, apoi cele ale lui  Eric Eduard  – ericpolec.com, urmate de răspunsurile primite de la Bogdan – bogzila.ro  şi de la  Matei Pasatta – mateus.ro .  Mulţumesc pentru răspunsuri.

d- petre – 1 –  De ce ai ales să scrii / să nu scrii cu diacritice pe blog ? Din punct de vedere SEO are influenţă negativă scrierea cu diacritice ? dar rezultatele cautărilor ? sânt influenţate de diacritice ?

Tudor–  Am ales să scriu cu diacritice pe blog din respect pentru cei care mă citesc. Sunt un blogger român, deci e musai să scriu cu diacritice indiferent de avantajele sau dezavantajele seo. Dacă m-aș fi adresat doar căutătorilor de pe google poate că aș fi scris doar fără diacritice. In prezent, eu adopt o atitudine de mijloc – scriu cu diacritice doar conținutul. Titlurile și tag-urile le scriu fără diacritice.

Eric –  Nu am scris cu diacritice pe blog. Sunt softuri care introduc automat diacritice deci nu ar fi o problema, insa am ales sa nu o fac pentru ca nu prea are sens. Diacriticele nu sunt prea importante in mediul online, drept dovada clientii mei nici macar nu impun o astfel de conditie. Nu am facut un studiu prea amanuntit asupra diacriticelor d.p.d.v. seo, insa pe scurt, cand m-am interesat, am aflat ca ar dauna intr-o oarecare masura pentru ca oamenii nu cauta in motoarele de cautare cu diacritice. Oricum, este posibil ca, Google cel putin, sa fi introdus o formula prin care aceste diacritice sa nu afecteze performanta unui site – repet, nu stiu sigur pentru ca nu am facut un studiu amanuntit.

Bogdan –  De la bun început mi-a plăcut ideea de a scrie cu diacritice. Având un blog românesc adresat în primul rând cititorului din România, mi se pare mult mai bine așa. Din punct de vedere SEO nu pierzi absolut nimic. Google e suficient de inteligent și nu face diferențe în funcție de asta.

Matei –  Da, conteaza. Cat de mult, insa, e greu de spus. Marile probleme sunt la germani. Totusi, dpdv al calitatii textului, un text cu diacritice e mult mai bine privit. Eu am ales sa scriu cu diacritice datorita respectului fata de limba romana. Daca pot si nu imi dauneaza, de ce sa nu o fac? Ideea e ca diacriticele iti vor oferi un ranking mai bun, dar s-ar putea sa iti piarda anumite cuvinte cheie. Niste articole f pertinente pe tema asta gasesti la cautarea „seo diacritics”.

d-petre – 2 – De ce ai ales un domeniu  .eu, .ro ? ce a influenţat alegerea ? de ce nu .info sau .com …

Tudor – Consider că extensia domeniului te reprezintă. Fiind un blogger român care scrie în limbă română am ales domeniul *.ro. 

Eric – Domeniul .com este dedicat siturilor comerciale – eu furnizez anumite servicii, am o activitate comerciala. De asemenea, domeniile .ro au o mai buna performanta in motoarele de cautare, drept dovada am rezervat numele si cu extensia .ro, pe langa .com. Domeniile .info, .net, .org sunt mult mai slabe – nu prezinta aceeasi incredere pentru motoarele de cautare – sau cel putin pentru Google.

Bogdan – Înainte de a-mi lua (.ro) aveam blogul pe un domeniu (.eu) și mai mereu când spuneam cuiva adresa blogului făcea ochii mari când auzea de (.eu). (.info) mi se pare potrivit pentru un blog de nișă, un site de informații, nicidecum pentru un blog personal sau unul generalist cum este Bogzilla.ro

Matei –  A fost prima alegere fiindca e cel mai usor de retinut si pare cel mai serios.

d-petre – 3 – Cât de des scrii pe blog ? cam câte posturi / articole – în medie –  pe săptămână ?

Tudor –  Contrar sfaturilor din blogosferă, nu dispun încă de o agendă de lucru. Intenționez să-mi fac și eu așa ceva după ce-mi schimb tema actuală. Acum postez când am timp. Sunt zile în care postez și 2 -3 articole, dar și zile în care nu postez nimic. Mi-am propus să scriu un articol monetizat la 10 articole nemonetizate. Sper să reușesc. Idei sunt. Cu timpul e mai greu, dar mai tai de ici, mai tai de dincolo. Asta e. Mergem mai departe.

Eric –  Lucrez in copywriting si am clienti care imi ocupa timpul – deci nu cred ca scriu pe blog mai mult de 2 ori pe luna. 

Bogdan – Scriu destul de des. Aproximativ 60-70 de articole pe lună, unele mai scurte, altele mai lungi… în funcție de timp, de subiect și în general de ceea ce se petrece în mediul ofline :).

Matei –  Depinde f mult de timp. Cam 3 articole, dar am si saptamani in care scriu 7-8. Pe viitor, sa stii ca nu-i o idee foarte buna sa intrebi oamenii asta, pare neseriozitate. Cel mai bine te uiti pe articolele din ultima luna si faci o medie. 

d-petre –  Matei, aici ai  avut dreptate … dar mi-am dat seama dupa ce am trimis câteva email-uri  … după cum am spus şi în alt articol : „din greşeală în greşeală, spre victoria finală”  – mulţumesc pentru atenţionare. 

diacriticele limbii române

 

Latest Comments

  1. D-Petre 16 decembrie 2011
  2. Tudor 16 decembrie 2011
  3. MadMike 16 decembrie 2011
  4. MadMike 16 decembrie 2011
  5. Stefan 17 decembrie 2011