Deutscher Jagdterrier – mistreţarul

Şi pentru că germanii nu acceptau ca britanicii să le fie superiori în materie de terrieri medii şi-au creat propria versiune de terrier mediu pentru vânătoare, care fiind un lucru „nemţesc” a fost şi este o reusita. Cam aşa a apărut „mistreţarul”  sau  Deutscher Jagdterrier-ul.

Origine: Germania , Culoare: negru-roşcat sau maro pe extremităţi, roşcat, gălbui roşcat , negru, brun întunecat; pete brun roşcate la ochi, bot, piept şi labe,  poate fi cu păr neted sau cu păr sârmos. Talie: 33-40 cm, Greutate: 7-12 kg , speranţă de viaţă: 12 ani.

Ca aspect fizic, Jagdterrier-ul are un spate puternic şi drept, capul este plat şi între urechile drepte este spaţiu mai mare decat la Fox Terrier. Mandibula este robustă, cu o barbie bine conturată. Dinţii sânt foarte puternici cu muşcătură în foarfece. Ochii sânt mici, dar expresivi şi pătrunzători, de culoare închisă.

La vânătoare  este un câine dinamic, adună vânatul lătrând pe urmele acestuia,  caută vânatul rănit, atât pe cel mare cât şi pe cel mic şi se descurcă foarte bine şi la vizuină. Este de asemenea unul dintre cei mai renumiţi câini pentru goanele după mistret,  în care abilitatea sa de a căuta prin maracinişuri face minuni şi de asta pe la noi e numit şi  mistreţar.

Meritele JagdTerrierului ar fi exceptionale dacă nu ar fi însotite de un caracter foarte dominant.  Daca nu ai experienţă cu câinii încăpătânaţi poate că nu este prea bine ca  Deutscher Jagdterrier-ul să fie prima alegere.  Are nevoie de spaţiu, de multă mişcare, aşa că în apartament nu e prea indicat să-l creşti.

Deutscher Jagdterrier

Fotografie preluată de la Clubul German de Jagdterrier

LOCUL CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN NU ESTE PE STRADĂ iar sterilizare şi returnarea în teritoriu este cea mai paguboasă variantă de rezolvare a problemei.

Latest Comments

  1. Maria 27 martie 2012
  2. Pitbull 28 martie 2012
    • D-Petre 29 martie 2012
  3. Laurentiu 29 martie 2012
  4. vienela 26 octombrie 2012
    • D-Petre 27 octombrie 2012