video preluat de pe youtube
Hoinărind cu Make sau altfel spus, Joi seara am fost la Lugoj la lansarea albumului „Hoinar prin Piaţa Matache”. Despre istoria acestui prim disc al lui Marius Matache, am scris anul trecut un articol, în care vă povesteam că am ajuns în blogroll-ul de pe coperta unui album de muzică.
Mi-am promis atunci să-l întalnesc pe Make şi să-l ascult live şi iată că soarta a vrut să ne întâlnim, nu la Reşiţa ci la Lugoj, la Clubul Space Bowling, cu ocazia turneului de promovare pe care cantautorul îl face prin toată ţara. Vasile Gondoci alături de gazdele de la SpaceBowling „vinovaţii fără vină” pentru această seară de muzică, au avut câţiva invitaţi care i-au stat alături, lui Marius Matache. Astfel, pe scenă, pe lângă Marius Matache şi Folk Band Imperfect au mai urcat: Cezar Costescu, Dan Câmpan, Eugen Morăriţa cu vioara lui magică, Cristian Buică şi bineînţeles Vasile Gondoci, atât în calitate de gazdă a evenimentului cât şi ca interpret.
Despre calitatea actului artistic nu pot să-mi dau prea mult cu presupusul pentru că urechea mea muzicală „este foarte dezvoltată dar lipseşte cu desăvârşire” dar pot să vă spun că a fost „atât de rău” 🙂 încât cele aproximativ 150 de persoane prezente, n-au realizat când au trecut aproape 4 ore de muzică şi cred că spectacolul se mai putea prelungi vreo două ore, fără nicio problemă şi fără să plictisească pe nimeni.
Pe Cristian Buică, reşiţean de-al meu, îl ştiu şi îl apreciez de mulţi ani, cam de când a urcat prima dată pe scena Cenaclului Flacăra iar pe Vasile Gondoci mi-a făcut o deosebită plăcere să-l reascult cântând, împreună cu toată sala, „Lugoj lugojan”, cântec la care Cristi Buică l-a corupt şi pe Make să participe realizând, toţi trei, un minunat moment artistic.
La finalul evenimentului au urcat pe scenă toţi artiştii care au participat şi au interpretat, ei împreună şi împreună cu o sală ridicată în picioare, piesa Vinovaţii fără vină. Acum dacă e să fiu sincer până la capăt, sînt un pic invidios pe lugojeni pentru că au un club minunat, cu oameni care se implică în găzduirea unor astfel de evenimente. Cam aşa am hoinărit cu Make Joi seara la Clubul Space Bowling din Lugoj iar acum aştept vara şi tabăra despre siguranța rutieră unde sper să mă reîntâlnesc, de această data, cu bloggerul Marius Matache dar şi cu chitara lui.
În final vă las în compania câtorva fotografii de la acest eveniment. Unele din fotografii sînt făcute de mine, cu o „săpunieră”, de unde şi calitatea mai slaba, iar altele sunt preluate de pe pagina de facebook a Space Bowling Club, cu acceptul autorului.
Nici eu, la fel ca ţi tine, nu-mi permit să emit pretenţii de critic muzical, ştiu dor că există 8 note de bază, însă urechea mea nu percepe foarte clar diferenţa. La mine funcţionează definiţia muzicii dată de CAragiale în „Pedagog de şcoală nouă”, parcă fiind ceva care gâdilă urechea într-un mod plăcut. Iar mostra de 3:27 din cele 4 ore mi-a gâdilat-o în sensul acesta. Mie, îmi place folkul, sună bine…
Ahhhh, Cristi Buică, am onoare de a fi vecin, el la 5 eu la 6 (etaje) 😀
Off-topic: Am rezolvat comentariile de la mine, vezi răspunsul la mine pe blog ca să nu încarc aici spaţiul 🙂
@ Petre mi-a facut o mare placere sa ne vedem si sa stam la o poveste. Si cum mai ajung la Resita, mai mult ca sigur o vom repeta.
@Centurion nu trebuie sa spui daca trecerea din Sol Major in Do minor e corecta, e suficient sa iti placa piesa 🙂
Păi dacă aşa zici rămân la părerea că îmi gâdilă urechea într-un mod plăcut, aşadar îmi place! Cu sigurantă nu m-aş fi plictisit în cele 4 ore de care amintea Petre
Imi place foarte mult cum canta Make` are acel ceva ce te face sa il asculti cu zeci de apasari pe reply.
Felicitări pentru participarea la eveniment. Văd că ai avut parte de distracție pe cinste, iar întâlnirea cu Make cred că a fost o reală plăcere pentru tine, mai ales că despre Marius se știe că e un om plin de entuziasm.
Pai cum sa ratez intalnirea cu Make ?
Mai ales ca sunt pe coperta acestui prim album 🙂
Sa fiu sincer, nu prea il ascultam pentru ca nu am fost niciodata curios de reusitele sale. Am inceput sa-i ascult piesele la sugestia unei amice si mi-a cam placut.
Faină treabă!
La Alexandria, e mai greu cu chestiile astea…
Aici, e doar „Zilele Alexandriei”, care a devenit anual şi chiar o tradiţie, dar vin mai mult trupe. Poate că o să îi vină cuiva ideea de a face ceva şi pe folk… Mi-ar place!
Oricum, mi-a plăcut excursia pe care am făcut-o!
Felicitări tuturor celor care s-au implicat, de la creare, la punere în practică, inclusiv ţie, dragul nostru coleg!
E un mod de a susţine o cauză şi cred că asta putem face toţi cei care scriem online! 🙂
Succes şi cât mai mult sprijin, Marius! 🙂
Din pacate nici pe la Resita nu se prea o,oara oficialitaturile cu promovarea folkului …