In ce conditii montezi o balustrada de sticla in casa ta si ce trebuie sa stii despre investitia pe care urmeaza sa o faci?

In ziua de azi, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru montarea unei balustrade fabricate din sticla securizata, atat in interiorul locuintei, cat si la exteriorul acesteia, sau chiar in sediul firmei administrate. Fie ca este vorba despre spatii comerciale, fie ca este vorba despre locatii industriale, balustradele se dovedesc necesare.

Mai mult decat atat, inovatiile in tehnologie si in arhitectura au facut posibila folosirea sticlei pentru a crea balustrade practice si totodata estetice, ideale pentru a fi folosite in spatii comerciale, precum si in spatii rezidentiale.

De la balustradele de scari pana la balustradele care se monteaza in jurul piscinei, acestea sunt elegante, eficiente si sigure. O balustrada sticla nu este o investitie foarte costisitoare, insa este o investitie necesara.

Ce beneficii aduce o balustrada de sticla?

Sunt mai multe motive pentru care cumparatorii trebuie sa ia in calcul montarea unei balustrade de sticla. Acestea sunt foarte populare pentru ca sunt transparente, elegante si, mai ales, ofera luminozitate maxima.

Indiferent ca este vorba despre plaja, gradina sau munti, peisajul va fi mult mai usor de observat de la balconul la care este montata o balustrada de sticla. Practic, ea nu restrictioneaza in niciun fel privelistea si lumina utilizatorilor, iar acesta este un avantaj imens.

In timp ce utilizatorii vad transparenta ca fiind punctul forte al balustradei de sticla, arhitectii vad ca punct forte siguranta. Balustradele din sticla sunt foarte sigure. Chiar si in cazurile extrem de rare in care se sparg, acestea se farama in bucatele mici, care nu sunt periculoase, deoarece sunt tinute impreuna de folia laminata.

In plus, balustradele de sticla sunt usor de intretinut si de curatat. In timp ce ramele pot fi curatate cu un detergent bland, balustrada din sticla poate fi curatata cu o solutie speciala pentru geamuri.

Pentru cei care doresc sa isi monteze o balustrada din sticla, dar sa beneficieze si de intimitate, exista posibilitatea optarii pentru sticla sablata.

Domeniu de utilizare si sisteme de prindere pentru balustradele de sticla

Balustradele de sticla sunt potrivite pentru scari interioare si exterioare, pentru balcoane si terase, precum si pentru piscina. Indiferent de modul de utilizare ales, balustradele sunt ideale pentru a limita accesul copiilor mici la piscina si pentru a le permite adultilor sa admire apa sclipitoare sau sa monitorizeze activitatea din piscina.

In ceea ce priveste sistemul de prindere, pentru scarile interioare care au tronsoane in urcare, sistemele de prindere pentru balustradele de sticla sunt cele cu prindere in puncte. La exterior, balustrada de sticla cu profile din aluminiu tip menghina din partea interioara se va dovedi atat eficienta, cat si eleganta.

De asemenea, exista sisteme de balustrade diverse, cu montanti din inox sau aluminiu, care pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior si care, desi sunt mai putin elegante, sunt si mai putin costisitoare. In alta ordine de idei, balustradele pot fi create din sticla laminata sau float.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.