Kindle Fire HD – Review de utilizator

Kindle Fire HDDacă tot am avut ocazia „să mă joc” câteva zile (mulţumesc Dragoş) cu o tabletă  Kindle Fire HD am zis că nu strică să fac un fel de  review de utilizator şi asta pentru că review-uri tehnice au facut alţii mult mai specialişti decât mine.

Pentru început să vedem care sînt specificaţiile tehnice ale acestei tablete, specificaţii pe care le găsiţi, într-o formă sau alta cam pe toate site-urile care comercializează tableta Kindle Fire HD, inclusiv pe evoMAG, dar nu se făcea să scriu review în titlul articolului şi să nu pomenesc nimic de specificaţiile tehnice :).

 • display multi touch de 7″, tratat antireflex.  Rezoluţie 1280x800pixeli, 216ppi, 16 miloane culori
 • procesor 1,2 GHz, TI OMAP 4460 (2xcortex A9)
 • accelerator grafic (GPU) PowerVR SGX540
 • memorie RAM  1GB
 • camera foto de 1.3MP (in fata)
 • capaciate stocare: 16GB sau 32 GB integrat ( fără slot pentu a putea suplimenta capacitatea de stocare) + cloud storage gratis pentru tot ce se achiziţioneaza de pe amazon.com
 • baterie  4400 mAh – autonomie maxima 11 ore cu wireless închis ; se poate încărca prin USB
 • Wi FI = Suporta reţele publice şi private WiFi sau Hotspot-uri: 802.11b, 802.11g, or 802.11n, WEP, WPA and WPA2
 • 1 port mini USB + ieşire audio pe jack de 3,5 mm + microHDMI
 • dimensiuni = 193 mm x 137 mm x 10,3 mm
 • grutate 395 grame
 • software Android 4.0 Ice Cream Sandwich – adaptat (customizat) de Amazon.

Din păcate în pachet nu este inclus şi cablul microHDMI şi nici adaptor pentru încărcare la priză … doar cablu USB. Pachetul trebuie să conţină: Tableta Kindle Fire HD,  cablu USB şi ghid de utilizare … sper că acea foicică găsită de mine în cutia produsului nu reprezintă ghidul de utilizare pentru că dacă este aşa … e de-a dreptul „naşpa, aiurea , cam nasol”.

Când am primit produsul, am desfăcut ambalajul şi am costatat că este bine gândit şi tableta este protejată suficient de bine în ambalajul original. La primul contact cu această tableta pot spune că îmi place cum arată, e subţire cu colţurile rotunjite destul de generos iar butoanele, volum şi pornit/oprit, sînt amplasate discret pe muchia din partea dreaptă. La primele atingeri îţi face impresia de lucru solid şi bine făcut dar parcă nu se lipeşte suficient de bine de mâini şi dacă nu eşti destul de atent, rişti să o scapi şi chiar n-am fost curios să văd dacă şi cât rezistă la şocuri 🙂

După pornire şi configurarea unui cont pe Amazon, conectarea la reţeaua wireless din casă a decurs rapid şi fără probleme – singurele probleme sînt datorate bătrânului meu router MSI pe care încă nu am reuşit să-l schimb cu ceva mai modern şi mai performant. De curiozitate am testat şi conectarea la wireless-ul free oferit de primărie sau la o altă reţea dintr-o cafenea şi întotdeauna conectarea s-a realizat din prima, fără probleme. Displayul răspunde foarte bine la comenzi, fără întârzieri şi chiar impresionează prin calitatea culorilor redate. Cele câteva zile în care m-am jucat cu tableta au fost noroase aşa că n-am avut ocazia să constat eficienţa tratamentului anireflex, al acestui display, în plin soare.

Ca utilizator de Android, pentru mine lipsa posibilităţii de a descărca aplicaţii şi jocuri din Google Play a fost un mare minus dar trebuie să ţinem cont că este o tableta dezvoltată şi customizată de Amazon … din România nu prea merge să achiziţionezi nimic de pe Appstore pentru că Amazon a deschis Appstore unui număr limitat de ţări, iar în afara acestora nu poţi descărca nimic. În SUA Amazon intenţionează să lanseze propria monedă „Amazon Coins” … dar între România şi Statele Unite este un întreg continent, plus un ocean şi câteodată se pare că nu reprezentăm o piaţă prea interesantă pentru marile companii.

O altă „chestie” care impresionează, în afară de display, este sunetul. Cât timp tableta nu este aşezată pe masă sau pe vreo pernă, sunetul este excelent, aproape că nu te aştepţi ca din fantele acelea micuţe să răzbată un sunet atât de clar.  Pe lângă displayul  multi touch de 7″ şi sunet un alt atuu este şi  greutatea  mică a acestei tablete pentru că îţi dă posibilitatea să fi întradevăr mobil. Este suficient de mică şi de uşoară ca să o poţi căra peste tot şi are un ecran suficient de mare pentru a putea viziona un film, a naviga pe internet, a scrie un mail sau un commentariu pe un blog iar dacă am reuşit să scriu scurte articole de pe un smartphone cu ecran de 3,7″  nu mi-aş face niciun fel de probleme să scriu câte ceva şi de pe o tableta cu display de 7″.

Ca să testez bateria am vizionat căteva filme postate pe youtube şi bateria a ţinut, cu Wi-Fi-ul pornit, ceva mai mult de  4 ore. Specificaţiile tehnice spun că fără Wi-Fi, bateria poate să ţină până la maximum 11 ore, dar n-am apucat să verific personal chestia asta. În timpul navigării pe internet am deschis muuulte taburi în browser dar nu am avut probleme de lag sau blocări pentru că procesorul şi memoria disponibilă se pare că „duc bine” :).

După cele câteva zile în care am testat Kindle Fire HD  îi voi acorda 7,7  dintr-un  maximum de 10 puncte, ceea ce este un  scor chiar foarte bun. Ar fi primit încă un punct dacă avea un cablu microHDMI în dotare sau chiar mai mult dacă era şi 3G dar cu 3G juca în altă ligă şi bineînţeles că şi preţul ar fi fost altul. Pentru că este o tabletă cu Android, entuziaştii (dezvoltatorii independenţi de pe XDA) au găsit repede modalităţi de a stoarce şi mai multă putere din specificaţiile tehnice şi din sistemul de operare.

Pentru cei care nu vor aprecia review-ul utilizatorului pentru Kindle Fire HD,  doresc să le amintesc că aceste gadgeturi nu sînt cumpărate doar de specialişti în IT şi GSM, ci în multe cazuri sînt cumpărate de oameni care doresc să le poată folosi fără să-şi bată prea mult capul cu frecvenţa procesorului, cu cantitatea de memorie sau cu sistemul de operare sau cu tot felul de setări.

La final o să pun o scurtă galerie cu cele câteva imagini pe care le-am făcut în timp ce pregăteam acest review, mai puţin tehnic, pentru  tableta Kindle Fire HD.

Latest Comments

 1. roscabgdn 14 februarie 2013
  • D-Petre 14 februarie 2013
   • roscabgdn 14 februarie 2013
    • roscabgdn 15 februarie 2013
     • D-Petre 15 februarie 2013
 2. javra 14 februarie 2013
  • D-Petre 14 februarie 2013
 3. Ana- 14 februarie 2013
  • D-Petre 14 februarie 2013
 4. Lucian 14 februarie 2013
 5. Alexandru Ionut 14 februarie 2013
  • D-Petre 14 februarie 2013
   • Alexandru Ionut 15 februarie 2013
    • D-Petre 15 februarie 2013
    • Gabriel Ursan 16 februarie 2013
     • Alexandru Ionut 16 februarie 2013
 6. Pato Basil 15 februarie 2013
  • D-Petre 15 februarie 2013
   • Pato Basil 15 februarie 2013
    • D-Petre 15 februarie 2013
 7. Pingback: Auto-promovare de Februarie « 'Nea Blogu' 17 februarie 2013
 8. LoccoChicco 17 februarie 2013
  • D-Petre 18 februarie 2013
 9. Cosmin 19 februarie 2013
 10. florin 19 februarie 2013
 11. Pingback: Google Nexus 7 - D - Petre 2 martie 2013
 12. Pingback: Primul Contact cu iPadMini - D - Petre 21 martie 2013