Legea picnicului

picnic cu gratarDespre Legea Picnicului sau altfel spus – despre prostia parlamentară ridicată la rang de lege. Clar că e nevoie de o lege care să reglementeze puţin câteva aspecte privind păstrarea curăţeniei la locul de picnic dar de aici şi până la ce aiureli sânt scrise în legea picnicului – în varianta adoptată de Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului din senat – şi protecţia mediului e cale luuungă.

De mult nu mi-a fost dat să văd o asemenea aberaţie pe care unii vor să o şi legifereze. Să analizăm puţin ce au putut nascoci nişte minţi mult prea odihnite din parlamentul României.

Art. 2 – Scopul  – Scopul prezentei legi este de prevenire, reducere şi eliminare a impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, ,generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Faptul că se desfinţeaza spitale, că se tot reduce lista cu medicamente gratuite sau compensate nu are impact negativ asupra stării de sănătate a populaţiei ? Că poluează grătărelul meu sânt de acord dar ăştia care fac pe marii apărători ai mediului de ce nu se ocupă de marii poluatori, de probleme mult mai grave, pentru că eu şi cu grătarul meu nici în o mie de ani nu o să poluez cât poluează TMK la Reşiţa (fostul combinat siderurgic) într-un minut şi asta de ani şi ani de zile … şi în fiecare lună le mai dau un avertisment, mai o amendă pe care combinatul o contestă, îşi ia angajamente, i se dau termene de graţie şi vin acum „cei patru caveleri ai apocalipsei” cu legea picnicului că în rest rezolvaseră toate problemele. ( Sulfina Barbu, deputat PDL, Carmen Moldovan, deputat PSD, Adriana Săftoiu, deputat PNL, Attila Korodi, deputat UDMR. ) – ce frumos şi-au dat manuţa reprezentaţi a 4 partide dar din păcate au conceput o tentativa de lege cât se poate de aiuristică.

Art. 3 – Definiţii – În înţelesul prezentei legi, termenii şi noţiunile de mai jos au următoarea semnificaţie:   a)   Activitatea de picnic – orice activitate de recreere desfăşurată pe domeniul public sau privat al statului şi/sau unităţilor administrativ teritoriale, de una sau mai multe persoane, care implica consumul de bauturi şi/sau  alimente,şi aprinderea sau nu a  focului;

Conform definiţiei  dacă mergeti în drumeţie şi vă opriţi să beţi o gură de apă din termos şi vă aflaţi pe domeniul public sau privat al statului desfăşuraţi activitate de picnic şi puteţi fi amendat pentru că autoritatile locale sau administratorul zonei nu au destinat-marcat acel loc pentru activităţi de picnic. 

Mă opresc aici cu analiza acestei aberaţii legislative pentru că e de cascadorii râsului ce au putut să conceapă aceşti parlamentari. Sânt prea nervos ca să pot continua obiectiv analiza …

Latest Comments

  1. radu 28 septembrie 2011
  2. Derscanu 28 septembrie 2011
  3. Petre 29 septembrie 2011
  4. StafidutZ 29 septembrie 2011
  5. Busuioc Florin 12 martie 2012