Lucrarile grele necesita motocompresoare de calitate

Chiar daca multi dintre noi nu au vazut un motocompresor si nici nu au auzit de asa ceva pana acum, acest utilaj este folosit foarte des in lucrari de reparatii si mentenanta a soselelor, in constructii sau in fabrici. Un compresor este o masina termica folosita pentru marirea presiunii unui gaz inchis intr-un recipient, prin micsorarea volumului sau. Compresoarele comprima aerul de la o presiune initiala de intrare (de obicei presiunea atmosferica), pana la presiunea de refulare, superioara. Principalele caracteristici tehnico-functionale ale unui compresor cu piston sunt presiunea de refulare si debitul.

Un compresor de aer este o pompa al carei rol este acela de a lua aerul inconjurator si de a-l pune sub presiune. Compresoarele de aer au multe utilizari, cum ar fi umflarea anvelopelor, slefuirea unui corp sau vopsirea unei masini.

Compresorul de aer functioneaza destul de simplu, motorul sau, care poate fi electric sau termic, conduce un cilindru. Acest lucru face posibila comprimarea aerului la o presiune definita, intr-un rezervor sigilat de capacitate variabila. Cand presiunea este atinsa, motorul se opreste.

Fluxul de aer furnizat de compresor este o caracteristica esentiala si este masurat in litri pe minut (l / min) sau in m³ / h (metri cubi pe ora). Rezervorul compresorului de aer va permite sa definiti fluxul de aer si viteza cu care motorul il poate umple. Prin urmare, este important sa estimati cel mai bine debitul de aer dorit inainte de a alege compresorul de aer.

Care sunt componentele unui compresor?

Grup de compresie: poate fi din fonta sau aluminiu si functioneaza cu ulei (cu exceptia compresoarelor portabile mici).

Motor: puterea motorului compresorului variaza de la 0,2 CV la mai mult de 5,5 CV. Mai multa putere ofera capacitatea de a aspira si de a elibera mai mult aer cu mai multa presiune.

Rezervorul: este cel care contine aerul comprimat.

Buteliile de compresie: sunt confectionate din aluminiu sau fonta. Acestea se incalzesc mai putin, mai ales ca sunt cel mai adesea lubrifiate si pot comprima aerul fara pauza, ceea ce creste debitul utilizabil (dat in litri pe minut), care merge de la 10 la 500 l / min.

Sistem de racire cu cilindru: influenteaza foarte mult capacitatea lor de a comprima aerul continuu.

Cilindrii din fonta au un schimb de caldura mai bun si, prin urmare, o mai buna racire, mai ales daca sunt aranjati in forma de V, deoarece suprafata de schimb de caldura de catre aripioarele cilindrului este apoi si mai mare.

Comutator de presiune: acest element face posibila reglarea presiunii aerului returnat, deci sa functioneze la cea mai buna presiune posibila. Actiunea sa limiteaza numarul de pauze de racire.

Regulator de presiune: este o supapa care protejeaza instrumentele conectate.

Supapa de siguranta: functioneaza atunci cand presostatul si regulatorul sunt defecte, pentru a evita suprapresiunea si izbucnirea rezervorului.

Manometru: digital sau cadran, indica vizual nivelul presiunii aerului din rezervor.

Filtrul de aer: protejeaza compresorul.

Exista trei tipuri de compresoare de aer:

-compresoare portabile mici si usoare, potrivite pentru utilizarea ocazionala, cum ar fi umflarea anvelopelor;

-compresoare monocilindrice adecvate pentru lucrari mai substantiale pe perioade mai lungi de timp;

-compresoare cu doua cilindri sau multi-cilindrice, rezervate pentru utilizare profesionala, deoarece acest compresor are o capacitate mare si o putere mare.

Pentru a alege un compresor de aer potrivit pentru nevoile dvs., trebuie sa luati in considerare:

– Fluxul de aer a revenit, de fapt cu cat va fi mai mare, cu atat posibilitatile sunt mai largi.

– Puterea motorului, precum si numarul de pistoane care vor determina viteza de aspiratie.

– Capacitatea rezervorului, care influenteaza continuu munca, cele mai utilizate rezervoare sunt cuprinse intre 50 si 100 de litri.

– Pretul care variaza in functie de dimensiunea si puterea compresorului de aer.

Prin urmare, compresorul de aer este un instrument de lucru practic si usor de utilizat, ceea ce face posibila desfasurarea anumitor lucrari mai usor si mai rapid, este necesar doar sa va asigurati sa alegeti modelul potrivit pentru dvs.

Pe site-ul importatorului de utilaje eurogrup-utilaje.ro, clientii vor gasi o gama vasta de motocompresoare, la preturi avantajoase, impartite in categorii in functie de tipul de putere si marime.

Trebuie sa alegeti compresorul in functie de munca de facut, dupa mai multe criterii:

Fluxul de aer (returul aerului) Capacitatea rezervorului asigura un debit suficient (volumul de aer returnat, exprimat in litri / minut). Fluxul de aer de la 150 la 200 l / m: utilizare versatila pentru umflare, cizelare sau vopsire.

Flux de aer mai mare de 200 l / m: utilizare continua pentru slefuire. Cele mai rapide si mai eficiente compresoare de aer sunt: compresoare cu doi cilindri (o mai buna compresie a aerului), compresoare cu cilindri din fonta, cilindri in doi V si compresoare lubrifiate (racire mai rapida).

Compresoarele cu presostat (fara pauza de racire). Puterea motorului se exprima in cai putere. Alegerea unui compresor se face si in functie de numarul de cai. In functie de puterea motorului, dispozitivul va permite apoi utilizarea continua sau intermitenta (cu timp de reincarcare).

Motorul electric este mai ecologic, dar mai putin puternic decat un motor pe benzina. In plus, este mai putin autonom, deoarece depinde de sursa de alimentare.

Compresorul termic este mai potrivit pentru lucrari mari. Este mai mobil si mai eficient. Un motocompresor precum modelul M50, care poate fi achizitionat de pe site-ul eurogrup-utilaje.ro, este ideal pentru aplicatii mai mari, iar aceste modele pot genera pana la 7 bari presiune de aer.

Pentru mai multe detalii, intrati pe site-ul eurogrup-utilaje.ro!

 

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.