Lunga vară fierbinte

Curtea Constitutionala a RomanieiParafrazând titlul unui serial, difuzat la televiziunea din România acum vreo 40 de ani, pot spune că decizia sau mai bine zis indecizia Curţii Constituţionale a României ne aruncă într-o lungă vară fierbinte cu consecinţe economice greu de imaginat, ca sa nu zic catastrofale.

Leul a scăzut în ultima  lună cu 5 % faţă de euro şi dacă din nefericire îşi va menţine acest ritm până în 12 septembrie sau până când CCR va binevoii să dea un verdict clar, euroiul va trece în viteză de 5 lei. Crainicii de la tv trebuie să elimine din vocabularul lor, expresia „maxim istoric”  pentru că a devenit plictisitoare şi nu mai poate fi încadrata la genul”şoc şi groază” aşa că nu mai impresionează pe nimeni.

Culmea e că Traian Basescu nici să vrea şi nu poate să-şi dea acum demisia pentru că e suspendat şi din postura de preşedinte suspendat nu prea are cum să-şi dea demisia.

În timp ce scriam acest articol, cu o jumatate de ochi, urmăream semifinala de sabie aşa că e momentul să închei „cugetările” personale despre politică şi să mă bucur de faptul că ne-am calificat în finala de sabie învingând pe lângă echipa Rusiei cu 45 la 43  şi un arbitru total ostil dar care după ce ne-a anulat două tuşe valabile, nu a mai avut ce face şi a trebuit să recunoască superioritatea băieţilor noştrii.

Felicitări Tiberiu Dolniceanu, Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir  şi să sperăm că şi în această seară în finala ce va avea loc după ora  20:00, vor da dovadă de multă dăruire şi poate, poate că ne lipim de titlul olimpic şi de încă o medalie de aur.

Măcar sportul să ne mai aducă câte o bucurie, câte o medalie olimpică de aur, pentru că politichia şi politicienii numai necazuri ne-a adus în această lungă vară fierbinte.

Latest Comments

  1. Iulia Kelt 3 august 2012
    • D-Petre 3 august 2012
  2. Bucur 5 august 2012
  3. copita cheala 9 august 2012
  4. Alina 10 august 2012
  5. Cezara 14 august 2012