Mentine tractorul mereu eficient!

Tractorul este pentru multi fermieri o masinarie de care nu se pot lipsi, deoarece le asigura un venit continuu. Insa, pentru a mentine eficient acest tip de masinarie trebuie sa avem grija sa shimbam uleiul si piesele la timp pentru a obtine eficienta maxima!

Pentru a lucra zilnic muncile campului si pentru a obtine rezultate maxime, aveti nevoie de un tractor eficient, fiabil si sigur. Efectuarea lucrarilor de intretinere corecta si continua va permite sa va dedicati afacerii voastre fara griji. Poate fi o activitate provocatoare, dar rezultatele arata ca merita cu adevarat.

O intretinere buna rasplateste toate eforturile: nu numai ca tractorul ramane mai eficient, dar va avea si o viata mai lunga, un consum mai mic si necesita o intretinere mai putin extraordinara. Unele costuri zilnice mici va vor permite sa economisiti combustibil si piese de schimb, precum si sa prelungiti viata tractorului, chiar si cativa ani.

Reducerea costurilor este posibila, semnificativ pe termen lung, datorita unor precautii simple. Amintiti-va, de asemenea, sa programati verificarile periodice la dealeri autorizati: personalul specializat Landini va este alaturi pentru a va ajuta sa mentineti sanatatea tractorului.

Magazinul tractorsud.ro pune la dispozitia clientilor o multime de piese utilaje agricole, la preturi foarte avantajoase. Tot ce trebuie sa faca clientii, este sa acceseze site-ul, iar cand se hotaresc asupra piesei de care au nevoie pot sa aleaga sa o primeasca prin curier. Tractorsud.ro este un magazin online foarte convenabil, deoarece de aici am gasit si piese John Deere, pentru tractorul meu.

Cand vorbim despre intretinerea tractorului, ne referim la activitati care sunt, de asemenea, foarte diferite unele de altele. De fapt, vorbim despre intretinerea obisnuita, practicata continuu de operatori, de intretinere generala, care se realizeaza la dealeri la intervale prestabilite si, in sfarsit, de intretinere extraordinara, care consta in acele operatiuni care se efectueaza in caz de probleme cu masina. Intretinerea obisnuita include acele operatiuni efectuate direct de catre cei care lucreaza cu tractorul. Exista o serie de activitati zilnice, inclusiv curatarea caloriferelor si filtrelor, ungerea unor componente si verificarea nivelului de ulei.

Desigur, frecventa verificarilor depinde si de modul de utilizare a masinii, cum ar fi frecventa de utilizare si conditiile de mediu si de lucru. Este clar ca cei care lucreaza pe soluri foarte prafuite vor trebui sa verifice filtrele mai des, in timp ce masina care ramane in repaus o anumita perioada va necesita mai putin interventie. In orice caz, atunci cand aveti indoieli, este intotdeauna mai bine sa verificati!

Punctul de referinta pentru tratarea tractorului este manualul de intretinere, care ofera toate indicatiile cu privire la interventiile periodice solicitate special de masina pe care ati cumparat-o.

Printre cele mai importante operatiuni pe care va trebui sa le efectuati in fiecare zi cand folositi tractorul, amintim:

Verificati nivelul uleiului de motor, al uleiului de transmisie si al cutiei de viteze spate. Daca unul dintre niveluri este scazut, va fi necesar sa se ridice, pentru a restabili nivelul corect. Nu uitati ca uleiul este supus deteriorarii. Chiar daca vehiculul ramane stationat pentru o perioada indelungata, acesta trebuie schimbat dupa un anumit interval de timp, pe care il puteti gasi in manualul operatorului. Utilizati intotdeauna calitatea uleiului lubrifiant indicat de distribuitorul vostru oficial.

Curatati filtrele de aer, gratarele radiatorului si, daca exista, matricile deschise. In timpul procesarii, filtrele pot fi umplute cu praf sau alte materiale, astfel incat acestea trebuie curatate cu un jet de aer comprimat sau conform procedurilor prevazute in manual. In functie de utilizarea care se face, va fi, de asemenea, necesar sa inlocuiti filtrul la intervale regulate.

Ungeti componentele care necesita lubrifiere, in functie de momentul preconizat. Pentru unii va trebui sa procedati la o ungere zilnica, pentru altii la fiecare 100 de ore de utilizare, pentru altii inca este suficient un interval mai larg.

Goliti separatorul de combustibil pentru apa, pentru a descarca orice depozite de apa de la robinetul filtrului. Aceasta este o operatie importanta de drenaj, pentru a impiedica apa sa intre in circuitul de alimentare si sa provoace pagube.

Avand aceste informatii la indemana, repararea tractorului va deveni o joaca, mai ales cu disponibilitatea pieselor de la tractorsud.ro. Este foarte important pentru orice proprietar de masini agricole sa aiba la indemana un frunizor de incredere!

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.