Nevoia de protectie a celor care muncesc

Curs inspector protectia muncii

In orice sector ar munci, omul are nevoie de protectie pentru a-si desfasura activitatea, de aceea trebuie sa i se atraga atentia asupra tuturor pericolelor la care ar putea fi expus. Chiar si in domeniile aparent linistite apar accidente generate de neglijenta: oamenii pot aluneca pe scari sau pe gheata, isi pot prinde degetele in utilajele cu care lucreaza, le poate sari in ochi aschii sau bucati din materialele cu care lucreaza.

Instructajul de protectie a muncii facut de personal calificat in urma absolvirii unui curs inspector se dovedeste o masura sigura de preventie.

Protectia muncii se face in toate institutiile, prin urmare cursul de inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca asigura calificarea intr-o meserie necesara si ceruta la ora actuala pe piata muncii din Romania. In cazul in care lipseste documentatia prin care firma sau compania poate demonstra ca s-a facut protectia muncii, organele de control vor da amenzi uriase fiindca acesta este o incalcare grava a drepturilor celor care muncesc. Ei au dreptul la protectie si indatorirea de a respecta regulile care le asigura securitatea la locul de munca.

Se interzice consumarea de alcool in timpul serviciului sau fumatul la locul de munca si inceperea muncii in anumite sectoare fara echipamentul de protectie.

Si in cazul unui accident, daca victima nu a semnat protectia muncii, in institutie se vor face controale serioase si se vor da amenzi. Nu este de glumit cu aceste prevederi stricte legate de protectia muncii. Inspectorul se ocupa si de salariatii unei unitati, dar si de managerii acestora care au obligatia de a asigura sanatatea si securitatea celor care muncesc in locul respectiv.

Dar dincolo de aceste aspecte, cursurile cu durata de 40 de ore va asteapta. In cadrul acestora vi se asigura:
-consiliere de la inceputul cursurilor pana la terminarea lor, astfel ca veti fi cei mai pregatiti inspectori din tara
-materiale didactice interesante, atractive si utile
-suficiente cunostinte in domeniu ca sa faceti fata responsabilitatilor
-pauza de cafea
-diploma de absolvire si calificarea care va permite sa furnizati servicii de securitate si sanatate in munca.

Scolarizarea se poate achita si in rate si pentru inscriere este necesara diploma de bacalaureat (studii medii).

Aceste cursuri foarte solicitate se organizeaza numai in trei orase din tara: Ramnicu Valcea, Bucuresti si Constanta, dar interesul ar trebui sa primeze, prin urmare, inscrieti-va in cel mai apropiat oras de domiciliu!

Cunosc multi absolventi de studii superioare care se aflau in somaj, fiindca nu gaseau niciun post decent si s-au inscris la aceste cursuri, iar in prezent au case, masini si bani in cont. Este o munca utila si placuta, stresanta doar prin responsabilitatea ei, in rest, sa citez din folclor:”Nu te ploua, nu te ninge, nu te arde soarele, stai la caldura, iar dupa ce iti termini ce ai de facut, iti strangi lucrurile si pleci”.

Aceste cursuri se pot face pe cont propriu, dar si intreprinderile pot inscrie anumiti salariati, sa nu mai plateasca firme din afara care sa presteze aceste servicii in unitate.

Asigurarea sanatatii si protectiei celor care muncesc este o actiune vitala.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.