Noul aparat foto compact Sony RX1R II

Sony RX1R II (DSC-RX1RM2) este noua cameră compactă Full-Frame din gama mult apreciată Cyber-shot RX, model ce va fi disponibil din luna decembrie 2015.

Sony RX1RII

Noul Sony RX1R II se alătură modelelor originale RX1 și RX1R în familia celor mai compacte camere full frame din lume și are cea mai bună calitate a imaginii oferită vreodată de o cameră compactă Sony. Acest atribut este datorat în mare parte noului senzor de rezoluție înaltă – 42.4 MP și obiectivului fix de 35 de mm ZEISS Sonnar T* F2, optimizate pentru a livra cele mai bune rezultate de imagine.

În plus, noul model oferă o creștere cu 30% a vitezei de răspuns a funcției AutoFocus (AF) în comparație cu modelele anterioare premiate RX1. Modelul Sony RX1R II este echipat cu primul filtru optic low-pass variabil din lume, care poate fi setat “off”, “standard” sau “high” (în funcție de preferințele utilizatorului) și permite bracketing. De asemenea, camera are un vizor retractabil XGA OLED foarte practic, a cărui implementare nu a presupus o modificare semnificativă a formei generale compacte a aparatului, în comparație cu modelele precedente.

Imagine de cea mai bună calitate în palmă cu Sony RX1R II

Noua cameră compactă Sony RX1R II folosește un sensor cu iluminare din spate Full-Frame de 35mm Exmor R® CMOS cu 42,4 megapixeli efectivi. Împreună cu procesorul de imagine BIONZ X, camera surprinde imagini la rezoluții înalte și niveluri ISO ridicate (ISO 100-25600, care poate fi extins la 50 – 102400[i]).  Camera este 3,5 ori mai rapidă decât modelul anterior RX1R, datorită structurii senzorului cu iluminare din spate.

Datorită obiectivului de 35mm F2 ZEISS Sonnar T*, toate imaginile surprinse cu Sony RX1R II vor avea claritate maximă în toate punctele, din centru până la colțuri.  În plus, obiectivul fix al camerei este poziționat precis față de senzor astfel încât fotograful să beneficieze la maxim de rezoluția extrem de înaltă a acestuia. Pentru a maximiza beneficiile funcției wide dynamic range a senzorului, noul Sony RX1R II poate capta și imagini necomprimate RAW pe 14 biți, pe lângă formatele comprimate tradiționale.

Funcție Auto Focus (AF) de mare viteză pentru a putea capta momentele decisive

Modelul Sony RX1R II este primul din apreciata gamă RX de compacte Sony care include funcții Fast Hybrid AF. Senzorul camerei include 399 de puncte de detecție în plan focal care acoperă circa 45% din suprafața imaginii – cea mai largă plajă de acoperire din lume pentru un senzor full-frame – care lucrează împreună cu 25 de puncte de contrast AF pentru a obține un timp de răspuns cu 30% mai rapid decât modelul anterior.

Primul filtru optic low-pass variabil din lume

Pentru prima dată în segmentul camerelor foto digitale, Sony RX1R II include un filtru optic low-pass variabil care permite fotografului să ajusteze manual balansul rezoluției imaginii și prezența efectului de moiré sau artefacte cromatice pentru a corespunde obiectului de fotografiat.

Cele trei setări ale filtrului low-pass variabil sunt „oprit”, care oferă efecte comparabile cu absența unui astfel de filtru și este potrivită când rezoluția fotografiei primează, ”standard”, care oferă un echilibru între rezoluție și eliminarea efectului de moiré și artefacte cromatice, și ”ridicat”, care pune accent pe reducerea efectului de moiré și artefacte cromatice. Pe partea de video, senzorul avansat al camerei surprinde clip-uri detaliate cu un nivel scăzut de zgomot. Modurile de înregistrare compatibile video sunt full HD 1920×1080 cu 60, 30 sau 24 cadre pe secundă în formatul XAVC S. În plus, noua cameră este compatibilă Wi-Fi® și NFC, putând fi conectată la smartphone pentru transferul imaginilor.

Preț și disponibilitate pentru Sony RX1R II

Noua cameră Full-Frame Sony RX1R II va fi disponibilă din decembrie 2015 la un preț estimativ de 3.500 euro.

——————————————————-

PS – Sony RX1R II este Full-Frame, are 42.4 MP, este mic, uşor, compact, are obiectiv Zeiss dar preţul este URIAŞ.

Latest Comments

  1. Ionela 13 noiembrie 2015
  2. Alexandra 26 ianuarie 2016

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.