O trotineta pentru cel mic? De ce nu!

Suntem in secolul 21 si copiii nu mai fac miscare in aer liber asa de mult sau chiar deloc fata de copiii secolului trecut. Nu poti sa iti iei copilul cu tine la sala si nici nu prea mai poti sa il lasi sa mearga singur la scoala, mai ales daca drumul pana acolo presupune strazi de traversat sau scoala este la o distanta foarte mare. Atunci cand este acasa, pe langa teme, isi va petrece timpul in fata televizorului sau al tabletei. Acesta este un stil de viata extrem de nesanatos, dar care poate fi evitat sau corectat. Iti poti implica copilul in activitati ce presupun miscare cu ajutorul unor vehicule specifice varstei lui. Aici iti poate veni in ajutor magazinul jucariafavorita.ro care iti poate oferi o gama diversificata de trotinete. Acest tip de vehicule il pot ajuta pe cel mic sa faca cat mai multa miscare in aer liber.

De ce sa ii cumperi o trotineta?

Asa cum aminteam, promoveaza miscarea. Trotinetele sunt amuzante si presupun implicarea intregului corp. Copilul isi poate imbunatati metabolismul si poate sa arda calorii datorita faptului ca sunt implicate multe grupe de muschi in acest proces. Este o activitate perfecta pentru orice varsta incepand cu 3-4 ani. In plus, cu ajutorul miscarii facute cu ajutorul unei trotinete se va dezvolta si latura cognitiva a copilului.

Copilul este incurajat sa devina mai independent. Acesta isi va dezvolta abilitatile motrice ce sunt vitale pentru independenta copilului. La fel ca si pedalatul pe bicicleta, mersul pe trotineta necesita ca cel mic sa se implice, ceea ce ii va oferi ocazia de a face ceva de unul singur. Mersul pe trotineta este mai rapid decat mersul pe jos. Acest lucru este mai convenabil pentru copil atunci cand doreste sa se miste in fata blocului, in curte sau in parc.

Mersul pe trotineta ii imbunatateste abilitatile de coordonare ale copilului deoarece trebuie sa controleze acest vehicul si sa se si miste in acelasi timp. Va invata cum sa isi mentina echilibrul pe trotineta si cum sa se concentreze. Chiar si cea mai simpla trotineta implica coordonare motrica, concentrare vizuala si auditiva in acelasi timp. De asemenea, cel mic va invata cum sa ia decizii pentru ca este in puterea lui sa aleaga drumul pe care sa mearga cu trotineta.

Va creste increderea in sine a copilului. Mergend pe o trotineta, cel mic va avea un sentiment de satisfactie imens pentru ca va reusi asta de unul singur, fara mami sau tati care sa il tina. Va invata ca daca o sa cada se poate ridica. Se va ambitiona pana va reusi sa mearga. Asa este si viata. Incercam sa facem diverse lucruri, dam gres, apoi incercam iar, pana cand reusim. Astfel, si cel mic va invata cum sa infrunte provocarile cu incredere in frotele proprii.

O trotineta, de asemenea, il va incuraja pe cel mic sa iasa afara si sa se joace. Astfel va invata si cum sa interactioneze cu alti copii si cum sa socializeze. Toate acestea, desi par lucruri neinsemnate, sunt primii pasi in dezvoltarea lui si in pregatirea vietii de adult.

Latest Comments

  1. Bogdan 26 martie 2019

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.