Principalele tipuri de credite

Ai avut de-a face vreodata cu bancile? Daca raspunsul este da, inseamna ca stii ce inseamna sa ai un credit. Fie ai facut un imprumut de nevoi personale, fie ai facut un credit ipotecar sau chiar o refinantare. Insa daca nu, si te bate gandul sa apelezi, ar trebui sa stii cateva informatii despre credite si cum sa alegi ce este mai bine pentru tine.

Cel mai uzual tip de credit este cel de nevoi personale. Acesta poate fi cu sau fara ipoteca. In general, pentru cheltuieli limitate, oamenii aleg creditul de nevoi personale fara ipoteca. Acest tip de credit permite debitorului sa solicite imprumutul unei sume, pe o perioada de cativa ani (de obicei 5), care sa se incadreze in maximul a 40% din gradul de indatorare permis de venitul sau. Un asemenea credit nu necesita justificarea cheltuielii. Practic, poti folosi banii pe absolut orice iti doresti, cu conditia ca in fiecare luna, la data stabilita, sa plastesti rata lunara.

Refinantarea este extinderea perioadei de creditare si poate dobandirea unei sume extra, lucru ce are la baza creditul initial. Sa zicem ca ai facut un credit acum 2 sau 3 ani si constati ca ai nevoie de o alta suma de bani. Nu este necesar sa faci un alt credit, ci trebuia sa te duci la banca unde ai facut creditul initial si sa soliciti o refinatare. Astfel, perioada in care vei returna banii se va prelungi si vei primi suma ceruta.

Creditul ipotecar (altul decat cel de nevoi personale), este acel credit folosit pentru achizitionarea unei locuinte sau renovarea ei. Nu vorbim despre programul prima casa in acest context. Obtinerea unui credit ipotecar depinde de mai multi factori, printre care si un venit substantial (cu salariul minim este destul de dificil fara coplatitor sau alte ajutoare sa iei un credit ipotecar).

Acestea sunt principalele tipuri de credite. Desigur, numarul lor este mult mai mare.

Fiecare intitutie financiara, bancara sau nebancara, din Romania, are propriile reguli cu privire la acordare creditelor. Daca o banca ti-a refuzat creditul nu trebuie sa te descurajezi. Este posibil ca o alta sa ti-l accepte. Insa, inainte de a incepe goana pe la banci, poti sa iti faci o ideea despre ce ti se va oferi in functie de suma pe care doresti sa o imprumuti. Cu ajutorul platformei VreuCredit.ro este foarte simplu sa iti faci o idee. Ce face platforma?

Dupa ce introduci suma dorita si perioada de rambursare, pe platforma vor fi afisate tipul creditului (cu dobanda fixa, variabila, credit rapid, online etc), procentajul dobanzii, DAE, rata lunara si suma totala de rambursat si multe alte informatii ce pot fi de un real ajutor atunci cand decizi sa apelezi la un imprumut.

Un imprumut la o banca poate fi o optiune excelenta pentru, sa zicem,  plata renovarii casei. Poti efectua reparatii ale peretilor sau sa iti achizitionezi mobila noua, poti sa faci amenajari in gradina sa sa iti pui termopane. Acestea se pot face cu un imprumt personal. Refinatarea o poti folosi peste cativa ani pentru un upgrade si asa mai departe.

Un credit te poate scoate din multe situatii dificile si, de cele mai multe ori, metodele de rambursare sunt foarte convenabile.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.