Daca ti-e pofta de ceva sanatos si bun o mancarica sau o supa, o ciorba cu pui sunt ideale pentru un meniu usor si satios. Puiul de tara are o carne frageda, are hormoni de crestere, se prepara rapid si ofera oricarui fel de mancare un gust unic. In bucataria traditionala romaneasca sunt o multime de retete de pui pe care le poti face chiar si daca nu ai suficient timp la dispozitie.
De exemplu, poti incerca ciorba de perisoare de pui, ficat de pui la cuptor, ciorba radauteana de pui, frigaruiul de pui, pui shanghai retete cu pui, poate niste chiftelute de pui cu un piure bun de cartofi dulci. Orice ai alege ai toate sansele sa iti iasa o mancare excelenta pentru toata familia, gatita in mai putin de o ora si cu toate caracteristicile unui preparat de top.
De la un pui poti lua aripoarele, ficatul, copanelele, pieptul, pipotele, spatele, dar il poti lua si ca intreg si il poti face la cuptor, impanat cu tot felul de mirodenii. Puiul e suficient de versatil pentru a permite cele mai sofisticate procedee de gatire, merge facut si la cuptor, merge prajit, fiert, chiar posat, putem avea pui cu sos sau fara sos, putem sa il facem si la aburi in vase speciale.
Cu puiul nici nu te plictisesti in bucatarie, nici nu pierzi timp mult, se pregateste de gatit imediat, se transeaza usor, iti permite sa faci cel putin patru sau cinci feluri de mancare diferite din toate partile sale si sa ai de mancare pe cateva zile bune.
Retelele cu pui sunt cu sutele in cartile de bucate, ramane doar sa le descoperi si sa incerci sa le pui in practica cu multa atentie si rabdare pentru a obtine cele mai interesante combinatii culinare.
E important ca orice pui de tara sa fie luat doar de la firme cu experienta, care testeaza carnea si care cresc puii ca la bunica la tara, natural si fara ingrasaminte, pentru o mancare care are de fiecare data gustul de altadata.