Reşiţa Locomotives & Timişoara 89ers

 Reşiţa Locomotives & Timisoara 89ers

În Martie 2013 am scris despre cum a aparut fotbalul american la Reşiţa iar acum am avut ocazia să asist sâmbătă la două antrenamente şi la încă unul duminică. În vederea pregătirii primelor întâlniri oficiale din 2013, echipa de fotbal american, Timişoara 89ers a făcut un mini stagiu de pregătire la Reşiţa, pe stadionul Arsenal, împreuna cu colegii lor de la  Reşiţa Locomotives.

Pentru că cei de la  Reşiţa Locomotives nu au un lot suficient de numeros şi încă nu au pregătirea şi dotarea necesară pentru a înscrie echipa în Campionatul Naţional de Fotbal American, a fost făcută o colaborare/fuziune cu echipa timişoareană şi astfel, în campionatul din acest an, unii din sportivii reşiţeni vor participa alături de prietenii şi colegii lor de la Timişoara 89ers la întalnirile oficiale, întâlniri care vor debuta la Bucureşti, la sfârsitul acestei luni.

Cei 19 sportivi timişeni, prezenţi pe stadionul Arsenal, s-au declarat mulţumiţi de acest stagiu de pregătire desfăşurat la Reşiţa şi asta chiar dacă sâmbătă dimineata tot antrenamentul s-a desfăşurat pe ploaie. Paul Ruja, preşedintele clubului Timişoara 89ers, a afirmat că a fost o foarte bună ocazie pentru ca sportivii să se cunoască mai bine şi să se formeze legăturile necesare pentru viitoarele meciuri oficiale.

Antrenamentele au fost coordonate de: Head Coach – Alexander Klein şi Defensive Coordinator – Raul Siladi.

Programul campionatului de fotbal american „RO BOWL 2013”

 • Round 1 – 27 /28 Aprilie :
 • Cluj Crusaders  –  Bucharest Warriors : 27 Apr 2013 @ 13:00, Clinceni Arena
 • Timişoara 89ers  –  Bucharest Rebels : 28 Apr 2013 @ 11:30, Complex Sportiv Ion Ţiriac
 • Round 2 – 11/12 Mai:
 • Bucharest Warriors  –  Timişoara 89ers : 12 Mai 2013 @ TBA,
 • Bucharest Rebels  –  Cluj Crusaders:
 • Round 3 – 25/26 Mai:
 • Bucharest Warriors  –  Bucharest Rebels : 25 Mai 2013 @ 11:30, Complex Sportiv Ion Ţiriac, Bucureşti
 • Cluj Crusaders  –  Timişoara 89ers :
 • RO BOWL 2013
 • 15 Iunie 2013 : Locul 3 vs Locul 4, Cluj Arena, Cluj-Napoca
 • 16 Iunie 2013: Locul 1 vs Locul 2, Cluj Arena, Cluj-Napoca

Pentru cei care nu ştiu mai nimic despre cum se desfăşoară un meci de fotbal americam, am extras câteva prevederi din regulamentul postat pe site-ul FRFA.

Regulamentul pentru Fotbal Americam în varianta cea mai scurta.

„Fotbalul american, cunoscut în Statele Unite și Canada doar sub termenul de fotbal este un sport de echipă, care 
îmbină strategia cu jocul fizic. Obiectivul jocului este să se câștige puncte avansând cu mingea în terenul echipei adverse. 
Fotbalul american este un sport de contact. Unii jucători sunt mari și puternici, iar alții sunt mici și rapizi.Forța brută este solicitată deseori, dar și inteligența, agilitatea și priceperea. Poate fi un joc de mare complexitate, în special la nivel profesionist, totuși regulile elementare pot fi înțelese foarte ușor, indiferent de cine este practicat.

O echipă de 11 oameni are posesia mingii. Aceasta se numește OFFENSE (atac) și încearcă să avanseze cu mingea 
în lungul terenului, fie fugind cu ea, fie pasând-o, și să marcheze puncte trecând linia de scor și ajungând cu ea în zona ce poartă numele de ENDZONE (zona de scor).

Cealaltă echipă se numește DEFENSE (apărare). Aceasta încearcă să oprească echipa în ofensivă și să o facă să piardă posesia mingii. Dacă echipa în ofensivă reușește să marcheze, va ceda posesia echipei adverse și rolurile se schimbă ( echipa în ofensivă se va apăra și echipa defensivă va ataca). Aceste schimbări de posesie se vor produce până în momentul în care cele patru sferturi ale meciului se vor termina.”

Despre fotbalul american şi în special despre REŞIŢA LOCOMOTIVES o să mai scriu pentru că … dar mai bine veţi afla motivele citind articolele viitoare :).

 

Latest Comments

 1. Ana- 15 aprilie 2013
  • D-Petre 16 aprilie 2013
 2. George Ginghina 15 aprilie 2013
 3. Pingback: Recomandari nepacalite :) | 'Nea Blogu' 16 aprilie 2013
 4. cotos 17 aprilie 2013
 5. Bucur 17 aprilie 2013
 6. Ionut 21 aprilie 2013
 7. Annitu 22 aprilie 2013
 8. Ignat Andrei 29 aprilie 2013