Samsung Galaxy S4 – Review de utilizator

Samsung Galaxy S4

După ce am testat timp de o săptămână un Samsung Galaxy S4 am constatat că e cam greu să scriu un review şi asta nu pentru că nu e bun telefonul, ci pentru că a cam fost scris totul despre acest model de la Samsung. Şi ca să n-o lungesc prea mult o să spun prima dată ce nu mi-a plăcut – materialul din care este confecţionat spatele smartphon-ului şi dimensiunea de 5 inch … cu toate că după ce m-am mai jucat şi cu un Sony Xperia Z, tot de 5 inch, am început să mă obişnuiesc cu acestă dimensiune. Din păcate materialul din care este fabricat spatele pare un plastic subţirel (este fabricat din policarbonat) care lasă impresia de ieftin dar şi peste acest aspect se poate trece uşor mai ales dacă foloseşti o husă sau o carcasă.

Avantajul Galaxy-ului faţă de Xperia Z este forma mult mai bine gândită. Din fotografii, colţurile lui Samsung Galaxy S4 păreau cam prea mult rotunjite dar atunci când îl ţii în mână constaţi, cu surprindere şi cu plăcere, că aceste colţuri sînt rotunjite exact atât cât trebuie şi că terminalul se aşează excelent în mână.

Dimensiunea cam mare nu este doar un dezavantaj pentru că având acest ecran,  Super AMOLED capacitiv de 5 inch cu o rezoluţie de  1080 x 1920 pixels (~441 ppi pixel density), protejat de Corning Gorilla Glass 3, atât imaginile cât şi filmuleţele se văd excelent şi nu devine obositor sau deranjant dacă pierzi timpul admirând colecţia foto – video.

Telefonul mobil Samsung Galaxy S4 vine într-o cutie elegantă, care imită structura lemnului. În interiorul cutiei am găsit: instrucţiuni în limba română, căştile precum şi încărcătorul de priză cu cablu USB (cablu care poate fi folosit şi la conectarea smartphon-ului la un calculator sau laptop). Din punctul meu de vedere faptul că în pachet sînt şi instrucţiuni în limba română constituie un mare plus şi pentru Samsung şi pentru evoMAG.

N-am să pun tabelul cu toate caracteristicile tehnice pentru că dincolo de dotările de top ale acestui smartphon, trebuie să-l ţii în mână, să te joci cu el câteva zile, pentru a putea înţelege cum te ajuta acele super dotări. Am descărcat jocuri, am rulat jocuri, am navigat pe internet, am citit articole de pe bloguri, am urmărit câteva clipuri video şi bineînţeles că l-am folosit şi ca telefon şi totul a decurs bine, fără niciun fel de sincope.

Deşi sînt adeptul gadgeturilor dedicate, adică telefonul să fie telefon şi aparatul foto să fie DSLR :), nu pot să nu spun că am rămas impresionat de camera foto cu care este dotat Samsung Galaxy S4. Câteva fotografii făcute cu aceasta puteţi vedea la finalul articolului. Fotografiile nu au fost post procesate – a fost doar micşorată dimensiunea.

Sper să am ocazia sa testez şi un HTC One, pentru că am văzut că şi acest model este în oferta de telefoane  mobile a celor de la evoMAG dar pana atunci, in aceasta saptamana, ma distrez cu o tableta de 8 inch – Samsung Galaxy Note 8 –  despre care voi scrie săptămâna viitoare cateva impresii.

Samsung Galaxy S4 - intrare in Cheile Carasului Samsung Galaxy S4 - furnicuta Samsung Galaxy S4 - dimineata cu luna Samsung Galaxy S4 - fluturas

 

Latest Comments

 1. Ion Ion Ion 6 august 2013
 2. Laurențiu Trofoșilă 7 august 2013
  • D-Petre 7 august 2013
 3. Gabriel Ursan 8 august 2013
  • D-Petre 8 august 2013
 4. Alex Stan 12 august 2013
 5. SydowBlog 14 august 2013
 6. Ionut 17 august 2013
 7. Nicorici Alin 30 august 2013
 8. Şerban Stănescu 17 septembrie 2013
 9. Andrei 12 martie 2014
  • D-Petre 14 martie 2014

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.