Sticla laminata si sticla securizata, doua tipuri de sticla utile in orice design arhitectural

Sticla laminata, sticla securizata

In arhitectura moderna sticla a inceput sa fie folosita tot mai des datorita proprietatilor sale deosebite. Sticla e usor de prelucrat, rezistenta, daca e securizata, poate fi integrata bine in orice fel de constructii si ofera eleganta oricaror elemente de design din care face parte.

O varianta de sticla rezistenta si cu aspect elegant este sticla laminata. Folia de laminare ii sporeste rezistenta, in caz ca se sparge cioburile nu se imprastie si nu ranesc, izolarea fonica este superioara si este utila in zonele mai zgomotoase.

Sticla de acest tip are doua sau mai multe straturi, un strat intermediar de vinil intre ele. Cu sticla laminata razele UV nu patrund in zonele delimitate, se realizeaza rapid si nu are nevoie de ingrijire speciala.

Unde e nevoie se pot folosi geamuri securizate cu sticla securizata, care se sparge doar in bucatele mici si nu exista niciun risc de accident. Rezistenta termica pentru niste geamuri securizate este foarte mare, riscul de spargere este aproape inexistent, rezistenta la uzura sau zgarieturi creste odata cu utilizarea sticlei securizate in aceste geamuri.

Geamurile securizate merg integrate in usile vitrate, in vitrine, intrari in blocuri, dar si in mobilier casnic, pentru prevenirea accidentelor. In afara locuintelor mai intalnim geamurile securizate la mobilierul urban, avem cabine telefonice sau statii de autobuz, panouri de semnalizare, parapeti de siguranta.

Ambele tipuri de sticla se pot produce prin utilizarea unor tehnologii moderne, firmele producatoare pot personaliza fiecare produs pentru a se adapta structurii arhitecturale in care se va monta. Preturile difera, securizarea poate fi ceva mai ieftina decat laminarea, insa calitatile si proprietatile unor geamuri care sunt securizate sunt mult mai bune decat cele care au trecut prin laminare, aspectul e mai placut, mai natural.

Cu geamurile securizate puteti avea atat intimitatea pe care o doriti, cat si siguranta deplina in timpul folosirii spatiilor in care acestea sunt prezente.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.