Top Aplicaţii Android 2012

sigla AndroidDacă în articolul cu Top Jocuri Android 2012cel pe care l-am publicat mai pe la începutul acestei luni, spuneam că este cam târziu pentru un top, la fel de târziu este şi acum pentru un Top Aplicatii Android 2012  🙂  dar, după cum am zis şi atunci, mai bine mai târziu decât niciodată iar motivele pentru care aceste topuri apar în luna Aprilie nu cred că mai au importanţă. Toate imaginele exemplificative au fost preluate din prezentările de pe Google Play, locul de unde pot fi descărcate aceste aplicaţii, precum şi muuulte altele.

Popularitatea Androidului a dus la o creştere semnficativă a numărului de utilizatori a acestor aplicaţii, astfel că cifrele celor de la Google pentru anul 2012 în materie de aplicaţii descărcate au fost mai mult decât consistente.  Ca orice top şi acesta conţine o doză de subiectivism dar, indiferent de ierarhia topului, poate că printre cele 10 aplicaţii veţi găsi unele interesante, utile sau unele despre care nici nu aţi auzit până acum.

1. Evernote – evaluare medie = 4,7 din 5 – gratuită – Este un organizator de evenimente prin care vă puteţi crea notiţe, galerii foto sau pur şi simplu să vă planificaţi diverse activităţi în orice locaţie.

2. Pinterest – evaluare medie = 4,7 din 5 – gratuită –  Ştim cu toţii ascensiunea reţelei Pinterest în ultimul an, astfel că o dezvoltare a unei aplicaţii Android pentru Pinterest a fost obligatorie. Aveţi toate facilităţile ţnglobate într-o aplicaţie uşor de folosit … mai trebuie doar să folosiţi şi fiţi activi pe Pinterest.

3. Grimm’s Snow White – evaluare medie = 4,3 din 5 – cu plată – Este o aplicaţie mai puţin cunoscută şi folosită în România însă extrem de îndragită pe plan internaţional. Un storybook executat foarte bine care vă poate purta în lumea basmelor. 

4. Pocket – evaluare medie = 4,6 din 5 – gratuită – Este un cititor care vă permite să parcurgeţi diverse articole extrem de rapid. Datorită update-urilor constante, se pare că a devenit cel mai popular cititor de articole de pe piaţa Google Play.

5. Expedia Hotels & Flights – evaluare medie = 3,9 din 5 – gratuită – Turismul nu putea să lipsească din acest top şi este reprezentat de această aplicaţie, o aplicaţie compactă şi frumos desenată pentru a oferii o experienţă foarte placută.

6. Ancestry – evaluare medie = 4,1 din 5 – gratuită – O aplicaţie Android genealogică unică, aşa cum se mândreste autorul. Este plină de opţiuni utile iar designul simplu o face foarte uşor de utilizat.

7. Fancy – evaluare medie = 4,3 din 5 – gratuită –  Aşa cum o arată chiar numele, aplicaţia Fancy are o legătură strânsă cu tot ceea ce se numeste stil. De la moda, accesorii şi până la cumpărăturile online.

8. Series Guide Show Manager – evaluare medie = 4,5 din 5 – gratuită – Nu doar că aveţi parte de un ghid complet, ci puteţi să vă manageriaţi singuri propriul program al serialelor şi emisiunilor tv preferate. Design estetic, atractiv, practic şi extrem de bine planificat.

9. Pixlr Express – evaluare medie = 4,8 din 5 – gratuită – Deşi este o aplicaţie Android relativ nouă, a prins foarte bine în rândul utilizatorilor datorită usurinţei prin care se pot edita fotografiile. Tool-urile de corecţie se pot folosii foarte rapid pe un smartphone sau pe o tabletă.

10. TED – evaluare medie = 4,5 din 5 – gratuită – Deşi este pe locul 10, aplicaţia TED este una interesantă şi captivantă, descarcând-o putând avea acces la discuţii şi prelegeri din partea unor persoane cu notorietate şi nivel didactic  avansat.

Din tot acest top eu folosesc destul de rar Pinterest şi am încercat  Pixlr Express dar nu sînt fanul editarii fotografiilor pe smartrphone. În loc de Evernote m-am obişnuit să utilizez Color Note.

Voi ce folosiţi din Top Aplicaţii Android 2012 ?

Latest Comments

  1. Lucian 17 aprilie 2013
  2. Mihai 18 aprilie 2013
  3. Razvan Gavrila 19 aprilie 2013
  4. Ionut 21 aprilie 2013
  5. Annitu 22 aprilie 2013

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.