Vreau caine ACUM!

JRT Rocco O continuare a articolului Vreau Caine  se impunea, mai ales că a fost promisă.  Să vedem aşadar cam ce opţiuni avem, după ce am analizat cerinţele din primul articol, pentru a cumpăra un căţeluş.

Dacă vă hotărâţi la un câine de rasă, căutaţi informaţii despre rasa respectivă, căutaţi standardul rasei, căutaţi informaţii despre canisele şi crescătorii din Romania, luaţi legătura cu proprietari ai unor câini din acea rasă, puneţi muuulte întrebări despre creştere şi îngrijire, căutaţi informaţii despre bolile specifice rasei, cereţi recomandări de canise sau puteţi merge la o expoziţie canină, ca să vedeţi pe viu câini din acea rasă şi să puteţi lua legătura cu crescători serioşi.

Nu cumparaţi câini de rasă de la înmulţitori – puppy milleri – şi în niciun caz, nu cumpăraţi caţeluşi de pe net, de la aşa zise canise care au tot anul căţeluşi disponibili, din aproape toate rasele şi nu cumpăraţi nici din vitrină de la pet shopuri.

Aceea nu sânt câini de rasă şi minciunile precum că dau acte şi garanţie (de parcă un sufleţel de animal ar fi un obiect) sânt menite doar să vă facă sa cumparaţi de la ei. Carnetul de sănătate nu ţine loc de act de naştere al unui câine de rasă.

Un câine de rasă trebuie să primeasca un certificat de nastere –  PEDIGREE – înregistrat în Cartea de Origine Română,  unde este trecută descendenţa câinelul până la a patra generaţie (arborele genealogic al câinelui). Pentru un câine de rasă e posibil să aşteptaţi o perioada de timp, poate e necesar să faceţi prenotări la crescător şi chiar să plătiţi un avans pentru rezervarea căţeluşului aşa că expresia din titlul articolului, nu-şi are locul şi rostul atunci când iţi doreşti un câine de rasă.

Nu este obligatoriu să vă luaţi un câine de rasă, puteţi foarte bine să optaţi pentru un câine comun, metis, corcitura, maidanez … dar despre adoptarea / salvarea unui câine de la un adăpost, o să scriu un alt articol.

P.S. – Nu sânt crescător şi nu vând căini, ofer doar informaţii aşa că dacă vreun binevoitor vă spune că e mult mai ieftin un câine de rasă – fărăr acte de origine – Pedigree – fiţi siguri că vă minte deoarece pe un crescător serios nu-l costă aproape nimic obţinerea actelor de origine dacă împerecherea a fost făcută între părinţi care au obţinut dreptul de monta în expoziţii şi dacă monta a fost înregistrată şi anunţată cu respectarea tuturor regulamentelor şi reglementărilor F.C.I. şi A.Ch.R. (Regulament International de Crestere FCI, Regulamentul A.Ch.R. de Crestere a Câinilor de Rasă, Regulamentul Cãrtii de Origine Român).

LOCUL CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN NU ESTE PE STRADĂ iar capturarea sterilizare şi returnarea în teritoriu este cea mai paguboasă variantă de rezolvare a problemei.

Latest Comments

 1. albinuta veninoasa 17 martie 2012
 2. Pingback: BunDeCitit.ro 17 martie 2012
 3. Ana 19 martie 2012
 4. Ioana 19 martie 2012
 5. Andreea 19 martie 2012
  • D-Petre 19 martie 2012
 6. Laurentiu 20 martie 2012
 7. Mioara 22 martie 2012
 8. Pingback: adopt câine | D - Petre 20 aprilie 2012
 9. emy 22 aprilie 2012