West Highland White & Scottish terrier

Continuând serialul de prezentare a raselor de terrieri, astăzi a venit timpul să facem cunostinţă cu doi năzdrăvani aproape identici : West Highland White Terrier şi  Scottish Terrier sau altfel spus, unul alb şi unul negru. Nu ştiu dacă la temperament se aseamănă pentru că nu am interacţionat cu scottish-ul decât de la distanţă dar la aspect şi talie seamănă foarte bine, mai ales ca au origini comune.

Ce am mai putut să remarc în cele câteva expoziţii canine la care am participat, este că şi tunsoarea pentru expo-show, a celor două rase, este diferită. În timp ce la Westie capul , privit din faţă, după toaletare şi pregatire pentru expo, seamănă cu o margaretă sau floarea soareluli, la  Scottie  toaletarea e cu totul diferita, cu barbiţă in genul Schnauzer-ului. La corp toaletarea nu diferă aşa mult şi tipul de blană este oarecum identic, adica  sârmos , diferind doar culoarea.

West Highland White Terrier

SCOTTISH TERRIER

Ca şi temperament, amândouă rasele sânt terrieri de talie mică, specializaţi pe vânarea animalelor mici … din păcate acum sânt mai mult câini de companie decât câini de vânătoare.  Sânt energici şi jucăuşi, au nevoie de mişcare şi de o mână blândă dar fermă pentru a fi educaţi.  Blana ambelor rase se trimează iar de tuns se tunde doar pentru pregătirea in vederea participării la expoziţii şi doar în anumite zone. Blana acestor terrieri sârmoşi işi pierde calităţile naturale dacă este tunsă prea des.

Fotografiile exemplificative au fost preluate de pe site-ul http://www.dogbreedinfo.com/

________________________________________________________________________________________

 LOCUL CÂINILOR FĂRĂ STĂPÂN NU ESTE PE STRADĂ iar capturarea sterilizare şi returnarea în teritoriu este cea mai paguboasă variantă de rezolvare a problemei.

_________________________________________________________________________________________

 

Latest Comments

 1. Florin Morosan 23 aprilie 2012
 2. Carmen 23 aprilie 2012
 3. albinuta veninoasa 23 aprilie 2012
 4. ES 24 aprilie 2012
  • D-Petre 24 aprilie 2012
 5. alex 25 aprilie 2012
 6. andreyk26 25 aprilie 2012
 7. Veronica 26 aprilie 2012
 8. Andra 27 aprilie 2012
 9. Anne-Marie 27 aprilie 2012
 10. George Teodor 1 mai 2012
 11. Pingback: Autopromovare 7 « Nea Blogu' 2 mai 2012