Zapping blogosferic 19

zapping blogosferic

Această rubrică de zapping blogosferic nu are o periodicitate fixă pentru că nu întotdeauna am timp să scotocesc prin online pentru a descoperi tot felul de bunătăţi, pe care să le savurăm împreună . Scriu atunci când găsesc postări sau articole interesante sau amuzante şi mă bucur întotdeauna dacă măcar una din aceste recomandări a fost utila vreunui cititor al acestui blog.

Ramona aka Dojo ne spune „chestii”  interesante despre : „Ce trebuie să știi înainte de a porni un site”

 Oferiți cea mai bună informație pe care o puteți da, realizați un site UTIL și aveți grijă de comunitatea voastră, succesul nu este rezervat doar celor care au situri de 5 ani.

Liviu R. face o analiză obiectivă despre cum poate fi stabilit preţul corect al unui advertorial.

Advertorialul, prin forma lui, este un tip de articol al cărui conţinut depinde de mai mulţi factori, începând de la creativitate artistică, până la tutoriale practice, tip de articol care prin simpla realizare şi publicare pe un blog sau o publicaţie online este menit să ofere expunere unui produs, indiferent de ce poate însemna acel produs, fiind o promovare prin reclama pură, creativă!

– CATALIN BACIU ne aminteşte  „Câteva lucruri la mintea cocoşului despre bloguri şi bloggeri”

Bloggerii folosesc linkuri de afiliere in articole. Asa si? Atat timp cat tu cumperi un produs la acelasi pret la care se gaseste in mod normal de pe un site, care e problema? De cele mai multe, ori ajungi pe pagina unui produs in urma unei recomandari pe care ai citit-o pe un blog. Atat timp cat bloggerul iti ofera ceva la schimb pentru comisionul sau, care e treaba neclara sau mai bine zis, ce e nedrept?

– Alin Vlad – ne arată „30 de Metode în care poți Promova un Blog Post”

Cel mai important lucru este că un blog post trebuie să fie autentic, iar conținutul promovat într-un mod targetat către comunitatea dedicată nișei tale. Nu cred că interesează pe un specialist în comunicare ultima ta rețetă de plăcintă cu brânză, publicată pe blog.

– Şi tot de la Alin Vlad – 7 aplicaţii gratuite pentru pagina de Facebook

 Orice Social Media Manager/Specialist/Coordinator/Guru s-a întâlnit la un moment cu problema ROI-ului (mai ales în România). Unul dintre puținele workaround-uri care vă pot ajuta să scădeți costurile menținerii unei pagini de Facebook, dar, în același timp, să reușiți să va îndepliniți target-urile, sunt aplicațiile gratuite cu care puteți construi diferite tipuri de tab-uri.

După atâtea „chestii grele” merge şi o invitaţie amuzantă  de la Florin Rusanu 🙂

Acum puteţi să veniţi în pelerinaj la noi pe blog, să ţucaţi moaştele şi să vă rugaţi întru iertarea păcatelor 2.0 precum spamu’, irelevanţa şi prosteala ieftină.

Cam atât pentru această repriză de zapping blogosferic, acestea au fost recomandările de astăzi iar până la o noua porţie de link-uri bombănite, vă doresc blogăreală plăcută iar daca credeti ca aceste recomandari au fost utile, interesante sau macar amuzante puteti sa dati un RT pe Twitter, un Like&share pe Facebook sau un plus1 pe G+ .

Latest Comments

  1. Alin Vlad 6 noiembrie 2012
  2. Florin Ruşanu 6 noiembrie 2012
  3. dojo 6 noiembrie 2012
  4. albinuta veninoasa 6 noiembrie 2012
    • D-Petre 6 noiembrie 2012
  5. Laurentiu 6 noiembrie 2012
  6. Claudiu 7 noiembrie 2012
  7. Pingback: Ziua cu recomandari « Nea Blogu' 7 noiembrie 2012