24 Ianuarie, Unirea Principatelor

Hora Unirii Electorale de Octavian AndronicAstăzi e 24 ianuarie şi se aniversează Unirea Principatelor. Oare va fi şi o unire, în cuget şi simţiri, a protestatarilor cu puterea şi se va dansa Hora Unirii, brat la brat … puterea cu opoziţia şi cu protestatarii?

E o zi foarte interesantă şi prin prisma acţiunilor ce se vor desfăşura şi a felului cum aceste acţiuni vor degenera sau nu. E de urmărit dacă manifestările solemne se vor transforma în proteste spontane şi mai ales e de urmărit reacţia autorităţilor şi a guvernanţilor.

Tot astăzi sânt anunţate mitingurile unor sindicate ; de văzut dacă şi cum se vor mai desfăşura pentru că au început să apară tot felul de „protocoale” mai mult sau mai puţin secrete încheiate între putere şi sindicate sau revoluţionari.

Ieri, la Reşiţa, cei aproximativ 70 de protestatari (în mare parte revoluţionari) erau cam împărţiţi în tabere … nu prea mai erau siguri împotriva cui să scandeze.  Să mai înjure guvernul care zice ca o să găsescă o soluţie de a le reda indemnizaţiile sau să-l înjure pe Ponta pentru luarea de poziţie în legatura cu indemnizaţiile revoluţionarilor.  Oricum, ieri la Reşiţa a fost prima zi în care au fost scandări şi împotriva USL după ce sâmbătă au fost scandări aprige împotriva UDMR.

Ce mi se pare oarecum un fel de ipocrizie la manifestările din Piaţa Universităţii este faptul că se declară împotriva clasei politice dar bennerele cu monarhia stau, mersi bine, sus de tot. Oare chiar mai crede cineva că monarhia poate reprezenta o soluţie  ? şi până la urmă care monarhie ? eventual poate prinţul Charles al Marii Britanii pentru că fostul rege Mihai este ultimul descendent al dinastiei de Hohenzollern. Să nu vină cineva să-mi spună că-l vrea rege pe domnul Duda pentru că orice cetăţean are tot atâtea drepturi să se declare rege ca şi ginerele fostului rege Mihai.

P.S. – De mâine încept, la Bucureşti şi discuţiile cu FMI, cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi cu reprezentanţii Comisiei Europene … pe fondul sonor al scandărilor antiguvernamentale.

P.S.2  – Cred ca cel mai urmărit momet de astăzi va fi baia de mulţime a preşedintelui Traian Băsescu.

Caricatura ilustrativă îi aparţine lui Octavian Andronic ANDO

 

Latest Comments

 1. davica 24 ianuarie 2012
 2. D-Petre 24 ianuarie 2012
 3. Bucur 24 ianuarie 2012
 4. Noni 25 ianuarie 2012
  • D-Petre 25 ianuarie 2012
 5. myambalo 25 ianuarie 2012
  • D-Petre 25 ianuarie 2012
 6. ionela 25 ianuarie 2012
 7. Ana 25 ianuarie 2012
 8. Larisa 27 ianuarie 2012
 9. Claudia 27 ianuarie 2012