6 sfaturi pentru intretinerea anvelopelor

Intretinerea corecta a anvelopelor inseamna siguranta in timpul rularii dar si evitarea cheltuielilor motiv pentru care in continuarea acestui articol voi prezenta 6 sfaturi care trebuie respectate de catre orice proprietar de autovehicul:

  1. Echilibrarea periodica a rotilor este o actiune prin care se evita deteriorarea prematura a anvelopelor. Aceasta actiune se realizeaza cu ajutorul unui aparat echilibrat. Un astfel de aparat poate fi achizitionat de la elevatorauto.ro, magazinul online care printre altele mai comercializeaza si aparat dejantat sau masina dejantat asa cum mai este cunoscuta.
  2. Uzura prematura a anvelopelor poate fi evitata si prin verificarea lunara a presiunii anvelopelor. Cu toate ca aceasta actiune este banala este foarte importanta pentru durata de viata a anvelopelor.
  3. Protejarea anvelopelor in timpul condusului este un alt sfat care trebuie respectat de catre soferii care nu vor sa schimbe prematur anvelopele. Ce inseamna acest lucru? Evitarea socurilor fizice dar si a franarii si accelerarii excesive.
  4. Rotirea periodica a anvelopelor este un alt sfat care desi este banal te va scuti de necesitatea schimbarii premature a anvelopelor. Rotirea periodica a anvelopelor presupune ca la un anumit interval de timp sa inlocuiesti anvelopele din fata cu cele din spate.
  5. Supraincarcarea autovehiculului nu presupune doar un consum marit de combustibil ci si o deteriorare prematura a anvelopelor. Pentru a evita acest lucru nu supraincarca masina si nu tine in interiorul acesteia lucruri de care nu ai nevoie.
  6. Nu in ultimul rand, cel de-al 6 lea sfat pe care il prezint in cadrul acestui articol se refera la aplicarea periodica a unor tratamente ce au drept scop prelungirea duratei de utilizare a anvelopelor.

Aparat dejantatIn concluzie, durata de utilizare a anvelopelor poate fi marita, asta in cazul in care sunt respectate cu strictete sfaturile prezentate in cadrul acestui articol, sfaturi care desi sunt banale sunt extrem de eficiente pentru marirea duratei de utilizare a anvelopelor.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.