AFGANISTAN 10 ANI PLUS – războiul meu –

Afganistan 10 ani plus -rayboiul meu -

Cu toata agitaţia şi nebunia acestor zile, premergătoare sfârşitului de an, am reuşit să ajung, joi 29 decembrie, la lansarea cărţii bunului meu prieten Mario Balint, pe care în ultimii 10 ani nu l-am prea văzut pentru că a stat mai mult prin zonele de conflict de unde a transmis corespondenţe pentru Societatea Română de Radio.

Jurnalistul de război, Mario Balint a transmis începând din 1991 din multe locuri fierbinţi : Croaţia, Transnistria, Kosovo, Afganistan, Iraq iar multe din aceste experienţe le-a împărtăşit prin intermediul cărţilor publicate.

Volumul lansat prezintă o parte din razboiul din Afganistan, mai precis partea văzută, trăită şi analizată de Mario Balint prin prisma experienţei de la faţa locului şi a unei analize ulterioare bine documentate.

La lansare, pe lângă mulţi prieteni, colegi şi jurnalisti, a participat şi  preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde -fost ministru al Apărării- cu sprijinul căruia a fost posibilă apariţia acestei cărţi,  carte care poate fi privită şi ca un omagiu adus ostaşilor români angrenaţi în cadrul misiunilor internaţionale.

Despre lansare acestui volum mai puteţi citi în publicaţia online VoxBanat şi în  ziarul online Argument  iar pe Mario Balint îl puteţi citi pe blogul lui unde spune despre acest volum :

„Mi-aş fi dorit ca această carte să conţină şi documente fotografice din decembrie 2011, de la Kandahar, locul unde, în urmă cu 10 ani am pus pentru prima dată piciorul pe pămînt afgan. Acest lucru nu a fost posibil datorită lipsei de colaborare a Conducerii Ministerului Apărării Naţionale. În decursul anilor am colaborat excelent cu structura şi ofiţerii de relaţii publice ai Ministerului Apărării Naţionale. Cîţiva mi-au rămas prieteni, ceea ce este cel mai important: Gelaledin Nezir, Liviu Flutur, Sorin Băcilă, Ene Tony. Lor le mulţumesc pentru sprijinul acordat în teatrele de operaţii şi pentru frumuseţea cuvintelor rostite despre militarii români. Dovada colaborării ne strînse se regăseşte şi între coperţile albumului de fotografie Romanian Army Today, editat de Ministerul Apărării Naţionale, unde, alături de fotografii realizate de ofiţeri de relaţii publice, se regăsesc şi imagini surprinse în teatrele de operaţii de mine şi de prietenul meu Radu Dobriţoiu, singurii non-militari acceptaţi în acest „club”. Cred că asta spune ceva despre relaţia dintre noi! Prin performanţă şi profesionalism, dedicaţie şi determinare, Armata României se prezintă astăzi, la 10 ani de la prima participare în misiunea din Afganistan, ca un ambasador veritabil al imaginii României în lume, în ciuda ministeriatului său actual.”

 

Latest Comments

  1. Bucur 30 decembrie 2011
  2. Pingback: Experiment SEO cu promovare « Nea Blogu' 4 ianuarie 2012