Filon de România 2023 – Caraș-Severin – „Casting Call”

Organizatorul concursului “FILONUL” este Asociația Clubul Rotary Valea Prahovei din Bușteni, reprezentată de Marius Seceleanu, creatorul proiectului “FILONUL”, președintele juriului național. Precursorul proiectului Filon de România a fost proiectul InfoFashion România, dezvoltat tot de Marius Seceleanu, care cuprinde 31 de evenimente naționale având ca subiect comun împletirea dintre frumusețe și modă organizate în perioada 2002-2022, care au însumat peste 1300 de concurente din toată țara, din care peste 140 au reprezentat România la diferite concursuri internaționale.
Director de casting Filon de România 2023 – Caraș-Severin: Daniel Pușcău
Preselecția de adresează următoarelor două categorii de concurente:
FETE – minim 14 ani împliniți la data de 01.02.2023 și maxim 18 ani împliniți la data de 30.06.2023 (categoria adolescente) și
FETE – minim 18 ani împliniți la data de 01.07.2023, maxim 26 de ani împliniți la data de 01.09.2023 (categoria tinere).
 
La castingul județean pot participa concurentele născute în județul respectiv și cele ce au domiciliul actual în județul de referință (inclusiv cele aflate la studii pentru perioade determinate).
  • Criteriile de selecție la casting-urile județene vor fi următoarele: aspect fizic plăcut; Înălțime: minim 1,65 m – maxim 1,83 m; conturi de socializare care să reflecte gust estetic, fotogenie, 
  • Abilitați în domeniul comunicării; buna cunoaștere a unei limbi de circulație internațională, preferabil limba engleză; activități în domeniile (nu este un criteriu obligatoriu): modeling, reprezentare internațională la diferite concursuri de frumusețe, participare la diferite evenimente naționale legate de modeling, actorie, dezbateri publice, arte vizuale, etc.
  • Nu sunt obligatorii, dar vor fi apreciate excelența în diferite domenii și talentele artistice, cunoașterea tradițiilor, obiceiurilor și valorilor locale.
Participantele la categoria 14-17 ani, ramase în Top 20 național după trecerea tuturor preselecțiilor, se vor califica automat în etapa finala zonala din anii viitori, după ce devin majore.
Participantele la categoria 18-26 ani, ce vor trece toate preselecțiile, vor fi recompensate cu premii ce constau în reprezentarea României la următoarele concursuri internaționale: MISS SUPRANAȚIONAL 2024, MISS INTERCONTINENTAL 2023, TOP MODEL OF THE WORLD 2023, THE MISS GLOBE 2023, MISS AURA INTERNAȚIONAL 2024, MISS TOURISM WORLD 2024. Regulamentul preselecției Filon de România 2023, poate fi consultat pe www.filonul.ro .
Filon de România 2023 – Caraș-Severin – „Casting Call”
La Preselecția județeană din 18.02.2023, orele 10:30, participantele trebuie sa se prezinte în ținuta de casting: top, fusta/pantalon scurt, pantofi cu toc, machiaj natural, având fișa de casting completată și semnata de unul din părinți (doar pentru concurentele minore) ce se poate descărca de la adresa : https://www.filonul.ro/fisa-casting-date-personale/
 
Se vor prezenta în fața juriului local, a cărui componență se poate vedea pe pagina Casting Call Filon de Caraș-Severin: https://www.facebook.com/profile.php?id=100089095304907 .
După vizionarea tuturor participantelor la casting (separat pe cele doua categorii de vârstă) și deliberări, juriul va anunța concurentele ce vor fi intervievate suplimentar, în scopul stabilirii ierarhiei finale, conform algoritmului de reprezentare din regulament.
 
După selecția celor 12 concurente (18-26 ani) și a celor 6 concurente (14-17 ani) din județul Caraș-Severin, acestea vor fi postate pe contul de Instagram și Facebook Filon de România (create de organizatorul național) și votate de public în săptămâna următoare castingului, începând cu marți ora 09.00 și terminând joi la ora 21.00, aceeași săptămână. Modalitatea concretă de vot este următoarea: fiecare acțiune realizată de pe conturi reale la fotografia unei concurente constând în like/îmi place/și share /distribuire) cu tag/etichetă la paginile https://www.facebook.com/filonderomaniahttps://www.instagram.com/filonderomania , aduce câte 1 punct, câștigătoarea votului fiind cea care însumează cele mai multe puncte.
Filon de România 2023 – Caraș-Severin – „Casting Call”
Președintele juriului național poate decide descalificarea de la operațiunea de votare a acelei concurente care utilizează serviciile unor conturi false, roboți sau troli. Descalificarea va fi anunțată
imediat ce va fi constatată. După încheierea votului pe fiecare județ, va fi anunțată câștigătoarea ce se va califica automat în etapa finalelor zonale.
– Până la ora 21 a zilei de duminică de după încheierea votării în fiecare județ, se face o nouă ierarhizare de către juriul județean și alta de către cel național, între timp fiind studiate profilurile
concurentelor de pe rețelele sociale. Se califică în faza finalelor zonale primele 3 concurente din ierarhia juriului județean și primele 3 din ierarhia juriului național, împreună cu câștigătoarea votului online. Anunțarea centralizării rezultatelor se va face în cursul săptămânii următoare, de după încheierea votului, pentru fiecare județ, pe www.filonul.ro și pe rețelele de socializare
 
La etapa zonală se vor califica 6 concurente (18-26 ani) și 3 (14-17 ani), ce vor primi, individual, de la organizator, câte 5 teme din următoarele componente ale FILONULUI JUDEȚEAN: tradiții și
obiceiuri locale; port național local; legende locale; monumente reprezentative din județ; minuni ale naturii de pe teritoriul județului; personalități născute/cu activitate în județ; istorie locala (la nivel de județ); evenimente culturale, sportive, turistice specifice județului; gastronomie locală.
 
– Cinci dintre aceste teme vor fi personalizate pentru fiecare concurentă în parte și vor sta la baza realizării unui videoclip de maxim 3 minute (inclusiv scurtă prezentare a concurentei) care va fi
finalizat individual de concurente în maxim 20 zile de la primirea temelor. Filmulețul poate fi făcut cu telefonul, obligatoriu la minim 3 dintre teme cu imagini în care candidata este prezenta în locația descrisa în tematica data de organizator. Filmulețul fiecărei concurente va fi postat pe canalul https://www.youtube.com/@filonderomania .
Filon de România 2023 – Caraș-Severin – „Casting Call”
Vă așteptăm Sâmbătă 18.02.2023, orele 10:30 la Hotel Rogge Reșița, să reprezentați județul Caraș-Severin, în prima preselecție din ultimii 20 de ani !!!

Filon de România 2023 - Caraș-Severin - "Casting Call"

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.